Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 8 JANUARI

Wat zagen we maandag op de kalender... 
2017 is voorbij, we zijn nu in 2018!

De vakantie lijkt ondertussen al lang voorbij... we vlogen er meteen weer in. We mochten bij juf Christel vertellen over de vakantie, want we hadden héél wat beleefd! In de klas vertelden we over 'de winter'. 
We wisten al héél wat... maar we wisten nog niets over dieren in de winter. 
Daarom gingen we op donderdag naar de kinderboerderij. Het was een mooie winterdag, dus we gingen te voet door het bos. 
We zagen 2 treinen onderweg! Eentje voor mensen...
 En ook nog een goederentrein. 
Ook bij de kinderboerderij werd er veel gewandeld. We leerden er heel wat over de dieren. 
We hielpen Marleen bij het voederen van de vogels. We deden zaadjes in de kopjes. 

We hingen kopjes met vet en zaden in de boom. 
Sssst, stil zijn... er komen al vogels snoepen van al het lekkers. 
We maakten zelf ook een pindaslinger met een vetbol aan. 
 Wat een mooie slinger voor de vogels in onze tuin!
We gingen te voet weer naar school. Wat zijn we trots op deze flinke stappers!
Oei, Christel en Alexander hadden een probleem. Er stond een boom in de weg ☺
 Er werden onderweg ook nog héél wat bomen geknuffeld. 
In de klas konden we héél wat vertellen over de dieren in de winter. We hadden dus goed opgelet in de kinderboerderij. 

Tijdens rekenen herhaalden we de begrippen één meer/ één minder. We oefenden eerst nog eens met muntjes. Door de vakantie wisten we niet meer precies hoe het allemaal in zijn werk ging. Zo maakten we oefeningen als 'doe één meer', 'doe één minder'...
We maakten ook oefeningen als 'waar ligt er ééntje minder?'...
 ...of 'waar ligt er ééntje meer?'

Tijdens de schrijflesjes leerden we een nieuw schrijfpatroon aan: 'de lussen ondersteboven' Er werd eerst aan bord geoefend, nadien met een uitwisbare stift en dan pas in het net.  
Juf veerle maakte met ons een sneeuwman in de schrijfschuim... dat was weer leuk!

Met juf Katleen hebben we weer gewogen. Sjaak de draak was ook van de partij. Wat zou het zwaarste zijn? een ballon, een watermeloen of een kokosnoot? 
Hé, een ballon is het lichter dan een kokosnoot!! We laten ons niet meer foppen hoor: grootste wil niet altijd zeggen, zwaarste!
De meloen hebben we op vrijdag tijdens het laatste beurtje opgesmuld. Wat lekker! Zelfs Viggo stuurde een stukje naar zijn buikje, Bravo!!!

Jullie hebben het wellicht allemaal al gehoord... We leerden deze week ons eerste woordje! Er lag maandag een bos rozen en een boekje op tafel. Wat zou het woordje kunnen zijn? 
Natuurlijk 'roos'! Kees het leesbeest helpt ons bij het lezen. Als we goed oefenen, dan brengt hij binnenkort een nieuw woordje mee. 
Maar leren lezen gaat niet vanzelf. Dat duurt even. We gaan veel oefenen, ook thuis. 
We zochten het woordje roos aan bord. De foute woorden streepten we door. 
We hingen de letters van roos op de juiste plaats. 'oo' kunnen we roepen, dus die hoort op het gele blad. 'r' en 's' kunnen we niet roepen, dus die horen op het blauwe blad. En toen kon het oefenen beginnen en Kees oefent met ons mee. 
Op vrijdag stempelden we het woordje roos op een kaartje. We kregen allemaal onze roos mee naar huis. 

En zo zat onze week er weer op...

Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen