Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 5 FEBRUARI

Ook deze week waren er weer veel zieken. Hanne-lore was de hele week afwezig, we hebben haar erg gemist. We hopen haar na de vakantie zeker weer te zien.

We zijn de week wel leuk gestart, ookal waren we maar met 5. Het was 'Piratendag' voor de jongste klassen van de lagere school. Iedereen mochten verkleed naar school toe. Eerst werden we geschminkt door de juf. 
Zo werden we echte piraten
In de turnzaal keken we naar een toneeltje. 
Een gemene piraat had de schat van kapitein Haak gestolen. We moesten drie opdrachten doen om de schat terug te verdienen: 1. luisteren naar een verhaal over een piraat, 2. leren dansen als een piraat, 3. een boot bouwen.
Naar een verhaaltje luisteren... dat doen we maar al te graag!
Juf Katrien speelde het verhaal van 'Kapitein bleekscheet' na. 
Nadien hielden we een 'modeshow'. We wandelen als een blije piraat. 
We speelden ook een 'spiegelspel'. één kindje beelde wat uit, het andere kindje was de spiegel en deed alles na. Niet makkelijk hoor!
Nadien mochten we op elkaars ruggen liggen. Het leek wel alsof je ineen bootje dobberde op de woeste zee. 
Meester Dries leerde ons hoe we een bootje kunnen maken van wijnkurken. 
We deden elastiekjes rond de kurken. 
 We prikten een stokje in de kurk. Dat is de mast. 
 We maakten ook een mooie piratenvlag!
Ook met blokken kan je een mooie boot maken. 
Kijk eens wat een kunstwerken!!!
Er werden ook piratenspelletjes gespeeld. 'Piraten pop-up' vonden we wel spannend. We proberen zoveel mogelijk zwaarden in de ton te steken... 
Voorzichtig Mathias, de piraat mag er niet uit vliegen...
1,2,3,4,... 17 zwaarden steken er in de ton!!! Bravo allemaal!!!
Er zat ook een kwartetspel in de doos. We speelden nog niet volgens de regels, eerst de prenten goed bekijken! 
Vier kaarten van eenzelfde groepje... dat noemen we KWARTET!
Bij juf Nele en juf Sandra leerden we alles over piraten... Maar eerst opwarmen! Piraten moeten goed door een verrekijker kunnen turen!
Ze moeten ook sterk zijn om het anker binnen te halen!
Ze moeten natuurlijk ook goed kunnen roeien!
We kijken goed naar juf Nele en juf Sandra. Zij doen het dansje voor.
En toen was het onze beurt...
We voerden alle opdrachten prima uit. Dat verdiende dan ook een dikke beloning!

De rest van de week stond ook nog een klein beetje in teken van piraten en carnaval. Tijdens spel, probeerden we het spelletje kwartet nog eens uit.
Tijdens de speelbeurtjes mochten we ons verkleden. We mochten een boot bouwen met de blokken.
De bank leek ook een goede boot voor Viggo en Mathias. Roeien maar!
We maakten ook een echte schatkaart! 

Tijdens de puzzelbeurtjes maakten we grote vloerpuzzels. Er werd flink samengewerkt! 

Het boek van de week was het verhaal van kapitein Bleekscheet. De juf vertelde het nog enkele keren, zodat we goed begrepen waarover het verhaaltje ging.
Bleekscheet was een verschrikkelijk slappe piraat. Hij werd voortdurend uitgelachen en beroofd door de andere piraten. Tot op een dag het ene ongeluk na het andere gebeurde. Niet alleen de pech stapelde zich op (vogelpoep in zijn oog, met zijn voet vast geraken in een houten emmer, …) maar ook de boosheid. Toen er ook nog smerig zeewier aan zijn kin bleef plakken was Bleekscheet zo woedend dat Roodbaard, die net aan boord was geklommen om hem te beroven, gillend van angst in het water dook. Bleekscheet hield het zeewier, het ooglapje en de emmer binnen handbereik. Ook al stond hij nu bekend als de verschrikkelijke piraat, je wist maar nooit wie er aan boord zou klauteren … Een amusant stapelverhaal. De ongelukjes stapelen zich op en de boosheid escaleert en zorgt voor een leuke wending in het verhaal en in het leven van kapitein Bleekscheet.
Afbeeldingsresultaat voor kapitein bleekscheet
Tijdens de schrijfbeurtjes oefenden we verder op het lettertje 'r'. Als afwisseling mochten we ook de patronen van de carnavals-poster oefenen. 

We oefenden ook nog eens de lichaamsdelen in. De juf vertelde een raadseltje en wij plakten het plakkertje op de juiste plaats. "Hoe heet dat gaatje weer in je buik?" "Oh ja, een navel!"

Tijdens de taallesjes werd er weer heel wat gelezen. Om het wat leuker te maken, deden we aan dobbelsteen lezen. 
We gooien met de dobbelsteen en lezen het rijtje met hetzelfde getal.
Met onze piraten munten, kochten we weer woordjes in het grote zoekboek.
Met magnetische letters bouwden we woorden aan bord. 

Tijdens de rekenlessen werd er weer heel wat gesplitst. We gebruikten de splitsborden.
Oeps... de foto's staan op mijn andere fotokaart. Jammer genoeg ligt hij nog in de klas.

Met Juf Veerle maakten we een clowntje met scheerschuim.

De grote kinderen hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan een knikkerbaan. Hij begint op de tweede verdieping en gaat helemaal tot in de drakenhal. Toen hij klaar was wouden we hem zeker even uittesten!
We laten een knikker rollen... Helemaal vanaf de bovenste verdieping. 
en hij rolt...
en rolt..
en rolt...
helemaal tot beneden! Waaaauuuw!!!!

Bij juf Katleen leerden we alles over soorten lijnen.

Een rechte lijn, een gebroken lijn en een gebogen lijn...

Als afsluiter van de week konden we extra lang spelen. Geen 25 minuten maar een heel lesuur, want de speeltijd ging niet door. De kleuters hadden de speelplaats nodig om hun carnavalsstoet voor te bereiden. Niet erg... een doorschuifsysteem vonden we allemaal wel leuk! Wie wou mocht zich eerst verkleden en laten schminken als piraat. Daarna werd er fijn gespeeld met de waterbak.
Kijk, onze bootjes blijven drijven! Als we water in de trechter gieten, dan gaat het wiel met vissen draaien. En wie kan de schat opduiken??? Er viel heel wat te beleven in de waterbak!
Met het superzand maakten we een pirateneiland. Pas op voor de krokodil piraatjes!
 Mathias en Louis maakten ook een piratenschatkaart. Kijk eens wat een stoere piraten we zijn!
Piraten moeten ook kunnen samenwerken. En dat kunnen we hoor... voor ons waren de puzzels echt niet te moeilijk!

En toen was het tijd voor de stoet! We vonden een goed plekje in de voetbalkooi. Wat een mooie wagen!
Wat was iedereen mooi verkleed!!! 
Meester Erik en zijn leerlingen liepen ook mee in de stoet.
Ze gooiden snoepjes naar ons. Joepie, dat lusten we wel!!! 
Ook meester Nico had snoepjes voor ons. 
Snoepjes rapen kunnen we goed! En ze opsmikkelen nog beter ☺
We hebben ook fijn gedanst!
Zelfs samen met een vriendje!
We hielden ook een polonaise!
De juf deed ook graag mee.
En zo dansten we de vakantie in... Geniet ervan, we hebben het verdiend!


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen