Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 10 JUNI

Na een lekker lang weekend zijn we er op dinsdag weer ingevlogen!
We zijn deze week onze plantproefjes eens gaan controleren. Welke plantjes zouden gegroeid zijn?
 Het plantje dat geen water kreeg, maar wel zonlicht is niet gegroeid!
 Het plantje dat water kreeg, maar geen zonlicht is ook niet gegroeid!
Het plantje dat geen van beiden kreeg, groeide ook niet. 
 O, maar kijk eens! Het plantje dat water en zonlicht kreeg is een beetje gegroeid!
Wat hebben we nu geleerd? Plantjes hebben zonlicht en water nodig om te groeien! Ook leerden we dat het echt wel even duurt voordat je een plantje begint te zien.

Op donderdag was juf Christel jarig. We waren al even iets aan het knutselen voor haar, maar daar mochten de kinderen nog niets over zeggen. Dat moest een geheimpje blijven en dat was niet altijd gemakkelijk voor de kinderen. Toch deden ze het heel goed. Op donderdag mochten ze dan eindelijk het cadeautje afgeven. We maakten een boeketje bloemen met onze handjes. Op de handjes schreven we dingetjes die wij leuk vinden aan juf Christel. De kinderen vinden haar bijvoorbeeld lief, grappig, rustig, slim en nog veel meer.
Daarna kregen we iets lekkers van juf Christel. Mmm, een zakje chips en een snoepje.
Dit hebben we lekker opgegeten, toen we een klein filmpje keken aan het einde van de dag. Dank je wel juf Christel! Het was heel lekker.


Op donderdag werden de groepjes eens omgewisseld. 
Lars, Finn, Nova en Wolf bleven deze keer eens bij Juf Lore. Zij moesten nog een rekentest afwerken. Er werd hard gewerkt!

We visten ook nog eens in de lettervijver. 'De klinker-vissen' zaten in de gele vijver en de 'medeklinker-vissen' in de blauwe vijver. De nieuwe letter 'p' zat er nu ook bij. 

Waaaauw, Finn viste twee visjes tegelijk. Dat is wel een beetje gek hé ☺
We maakten ook woordjes voor elkaar. Probeer maar eens te lezen...

Het spel van deze week is 'Betoverde doolhof junior'. Wat vonden we dat een leuk spelletje zeg! Deze week speelden we nog niet om te winnen. We probeerden allemaal samen zoveel mogelijk figuurtjes te vinden voordat het beurtje om was. 

Om een figuurtje te vinden, mogen we de muren verschuiven, zo maken we wegen. Maar let op... we mogen niet over de muren heen springen'

Tijdens het lesje metend rekenen kwam Roos weer langs. Ze had haar handtas bij. Wat zou daar toch maar inzitten? Ohh een portefeuille met geld! 

Kijk een briefje met 5 erop. Dat is €5. 
Er zaten ook twee muntjes in de portefeuille. Kijk, hier staat staat 1 op. Dat is dan €1. 
Hier staat 2 op. Dat is €2. 

Wij mogen ook oefenen met euro's. Maar dan gebruiken we wel oefenmuntjes en briefjes. 

Juf Lore zei een aantal en wij probeerden dat te leggen met onze muntjes. Kijk, wij legden 5 euro  allemaal op een andere manier... maar toch is het juist. 
Kijk, €2 kunnen we ook op verschillende manieren maken. Met één muntje van €2 of twee muntjes van €1, gek hé!
Samet liggen allebei 3euro. Ook dat kan op een verschillende manier. 

Op vrijdag speelden we winkeltje... maar ohhh wat jammer, juf Lore vergat thuis haar tas met fototoestel en GSM. Geen foto's dus. Gelukkig spelen we volgende week nog eens winkeltje. Dan brengt ze haar fototoestel zeker mee. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen