Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 3 JUNI

Deze week leerden we heel wat over ons nieuw thema: planten. We leerden er niet alleen over in ons werkboekje, maar we mochten ook van alles doen. Allereerst deden we op maandag een aantal plantenproefjes.
Voor we konden beginnen, moesten we eerst tuinhandschoenen aandoen. Zo worden onze handen niet zo vuil.
Daarna namen we een schepje en deden we een beetje aarde in de kleine bloempotjes. Dat was niet zo gemakkelijk. Niet erg, proberen is leren!
 
 Nu is het tijd om wat zaadjes in de bloempotjes te doen. Kijk eens hoe klein de zaadjes zijn!
 
 Het eerste plantenproefje: deze plantjes krijgen water en zonlicht.
 Het tweede plantenproefje: deze plantjes krijgen water, maar geen zonlicht.
 
Het derde plantenproefje: deze plantjes krijgen geen water, maar wel zonlicht. (hier is de juf vergeten een foto van te maken.)
  Het vierde plantenproefje: deze plantjes krijgen geen water en geen zonlicht.
En nu? Nu moeten we net zoals Peppa Big: wachten. Volgende week gaan we eens kijken welk plantje het beste groeit en wat deze dan allemaal nodig had. 

Juf Lore was de hele week ziek, daarom was juf Anne-Marie ook op vrijdag nog in de klas! We zijn op vrijdag dan een kijkje gaan nemen in de Halte-tuin van onze school. Er valt daar heel wat te zien!
We zagen al snel allemaal aardbeienplantjes! Mogen we de aardbeitjes proeven juf?
Nee, kijk maar eens heel goed. De aardbeien zijn nog wat groen. Ze moeten nog wat verder groeien.
We zagen ook een tuinhuisje in de tuin!
 In huisje stonden allerlei tuingereedschap. We vonden een spade.
 Een snoeischaar.
 Een hark.
 en een riek!
 Verder zagen we ook nog een kruiwagen.
 Kijk juf, hier hebben ze ook tuinhandschoenen!
 Er stond ook een gieter om de plantjes water te geven.
In de tuin staat ook een serre! Dat lijkt een beetje op een glazen huisje.
We namen eens een kijkje in de serre. Oef, hier is het warm!
Kijk juf, hier steekt een ijzeren staaf in de grond. Dat klopt, deze staven zijn er zodat de plantjes mooi recht omhoog kunnen groeien, zonder dat ze omvallen.
Het begon jammer genoeg een beetje te regenen, waardoor we wat vroeger dan verwacht terug naar de klas moesten. Volgende week gaan we zeker terug om ook een beetje te werken in de Halte-tuin. 

Tijdens de beurtjes taal oefenden we de nieuwe letter 'p' nog wat verder in. We keken weer het filmpje van onze nieuwe letter.
 Als je de letter 'p' uitspreekt, voel je lucht uit je mondje komen.
Waar zien jullie de letter 'p'?
 We kochten ook weer wat woordjes met de letter 'p'. Zoals pandabeer.
Wolf kocht het woordje poes.
Kijk eens hier! We hebben veel woordjes met een 'p' gevonden.

De werktaken van deze week:
1. kniptaak:
We moesten bloemetjes uitknippen.

2. clics
bloemetjes maken met clics.

3. magneet
We moesten de voorwerpen in de doos sorteren op magnetisch of niet magnetisch. Dit konden we onderzoeken met behulp van een magneet.
 
4. mini-loco

We hebben ook ons tweede geheime project afgewerkt en mee naar huis genomen op vrijdag!
Afbeeldingsresultaat voor een superheld zonder cape

Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen