Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 26 MAART

De week ging van start met een bezoek aan de bibliotheek. Een apart verslag staat op de blog.

Hé, wat gek. Zijn Alexander en Mathias broers? Neen, ze hebben dezelfde trui aan. Dat vond iedereen wel grappig.

Maandag heeft de juf aan de wijzers van de klok gedraaid. Het is nu 'ZOMER'-uur. Dat vinden we niet allemaal even leuk, want nu is het 's avonds licht als we gaan slapen.

Ookal hebben we deze week ook gerekend, geschreven en gelezen... de nadruk lag deze week toch wel op Pasen. 

De juf las elke dag een stukje voor uit het paasverhaal. We moesten goed opletten, want op vrijdag spelen we het verhaal na in de viering.
Op de grote prenten konden we goed meevolgen.

We deden ook een vastenactie voor het goede doel. We houden een paasontbijt en de centjes geven we aan het schooltje in Ruanda. Op maandag mochten we kiezen wat we wouden eten en drinken. Dit mochten we inkleuren op onze placemat.
Op woesdag was het dan zover. We mochten ontbijten in het forum. De kinderen uit de klas van juf Evi, juf katleen, juf Laurien en juf Sanne waren er ook. Toch was het erg rustig en vonden we het een leuke activiteit.
We probeerden zelf onze boterham of sandwiches te smeren. Wat goed van ons!
Maar als het even moeilijk ging, dan mochten we altijd om hulp vragen.
Ook ons glas kunnen we al goed volschenken... zonder knoeien!
Als we klaar zijn, mogen we de spelletjes op onze placemat invullen of wat kleuren.
We hingen de foto's van de activiteit op de pag-mobiel in de drakenhal. 

We kregen deze week ook een paasopdracht. Voor de viering moeten we een paaswens bedenken die we in een surprise-eitje stoppen. 

Bij Pasen horen er ook paaseitjes... op donderdag speelden we paashaas. We kleuren eitjes!
De juf had speciale pilletjes bij. Dat zijn geen pilletjes voor als je ziek bent!! Neen, daarmee kan je water een kleurtje geven.

Je dompelt een eitje onder in het gekleurde water. 
We moeten de eitjes 5 minuutjes laten rusten in het water.
Oh, kijk! Er komt een gekleurd ei uit het water!

Op vrijdag hielden we een paasdag. De boekentassen gingen donderdag al mee naar huis... voor een keertje werd er op vrijdag niet geleerd. 's morgens gingen we eerst oefenen voor de viering. We speelden het paasverhaal na met de kinderen van onze afdeling. Wij speelden de verdrietige mensen... wij vonden het jammer dat Jezus door ging. Hanne-Lore mocht de engel zijn die vertelde dat Jezus terug leefde. Eerst oefenden we met weinig kinderen in de turnzaal.
Toen was het tijd voor het echte werk. De juf moest ook meedoen, dus er konden helaas geen foto's genomen worden van het toneel. Maar we deden het allemaal schitterend. 
Hanne-Lore was het kindje van de dag. Zij mocht het eitje met de paaswens in de kom leggen.
In de klas vertelde de juf het verhaal van 'Dotties eieren'.
Dottie de kip is blij en trots. Voor de eerste keer heeft ze een nest eieren gelegd. Wat zijn ze mooi! Ze vindt dat iedereen ze moet zien. Maar Eend leert net haar kleintjes zwemmen, en Varken is met haar biggetjes aan het slapen. Al die jonkies zijn zo leuk.... Dottie is eigenlijk niet meer zo blij met haar eieren. Maar er wacht haar een grote verrassing.
De rest van de dag deden we allemaal kleine opdrachtjes in een doorschuifsysteem. Zo maakten we ons paasmandje af.
We speelden ook het spelletje 'Bunny Hup'. 
Er waren ook verschillende werktaakjes. We tekenden stap voor stap een paasklok na.
We rolden ook servetten op voor in een servettenring. Zo kunnen we misschien de paastafel versieren?
We maakten ook twee kleiplaten. We rolden eitjes voor de kip en rolden worstjes voor de staartveren van de haan.
We mochten ook een Paas-spelletje spelen op de I-pad. We zochten eitjes, sorteerden eitjes van klein naar groot... we vonden het wel héél leuk.
Als spel mochten we we eitjes op de kip gooien. We moesten zelf kippetje spelen, dat vonden we heel grappig!
We leerden ook knikkeren. De paashaas moet eitjes (knikkers) in de holletjes rollen. Het was niet makkelijk, maar we hebben flink geoefend!
De leukste activiteit van de dag was toch wel het 'paaseitjes rapen'. De juf had de eitjes die we hadden beschilderd verstopt in de klas. Er werd flink gezocht!
Kijk eens hoe goed de eitjes in onze mandjes passen!
De juf had ook een pratend ei bij. Dat ei mochten we zelf verstoppen voor een klasgenoot.
We moesten goed luisteren waar het geluid vandaan kwam.
Mathias hadden we even goed gefopt. De juf stopte het ei in zijn kap... daar werd toch even naar gezocht.

En zit het laatste trimester er weer op. Heel veel plezier tijdens de vakantie!!!
Laat die batterijtjes maar eens goed opladen en tot over twee weken!

Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen