Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 14 MEI

Na al die weken van vakantie en vrije dagen, moesten we deze week toch weer alle dagen naar school. Het werd dan ook een drukke week met heel wat activiteiten. 
Op maandag gingen we van start met ons nieuwe thema. We vertelden wat we allemaal wisten over 'planten'. Dat bleek toch al heel wat te zijn... maar er valt toch ook nog wel wat te leren. 
We keken naar een filmpje van peppa big over tuinieren. Dat vonden we wel leuk.
Op donderdag namen we een kijke in de halte-tuin. Daar viel heel wat te zien. Er stond een omheining rond de tuin. De omheining zorgt ervoor dat konijnen, herten,... niet van de plantjes kunnen eten.
Het hek was nog dicht. Gelukkig was Hanne-Lore groot genoeg om het te openen. 
In de tuin zagen we aardbeienplantjes. Helaas, we konden er nog niet van snoepen. De aardbeien waren nog groen.
Meester Robin was ook in de tuin. Hij liet ons een snoeischaar zien. 
Dat lijkt wel een schaar voor plantjes. Je kan er plantjes of takjes mee snoeien. 
In de tuin stonden gieters. Die kan je vullen met een tuinslang. 
We mochten allemaal een gieter vullen, wat leuk! Opletten... de kraan moet op tijd dicht, anders loopt de gieter over!
Alle gieters gevuld? dan maar plantjes watergeven!
In de tuin zagen we ook een serre. Dat is niet hetzelfde als een tuinhuisje hoor!
Kijk, dit is het tuinhuis van de halte. Een tuinhuis is meestal van hout, de serre van glas. 
In de serre is het erg warm. 
In de serre vonden we een hark. Die hebben we even uitgetest. 
We hebben er ook onkruid uitgetrokken. Wat een werkje!!!
In het huisje met gereedschap vond juf Christel een spade.
Daar kan je de grond mee omspitten.
We vonden er ook een schoffel. 
Daar kan je mee schoffelen. Zo komt het onkruid los, waardoor je dat beter kan uittrekken. 
Kijk eens... véél bloempotten.
We vonden ook werkhandschoenen. Zo blijven je handen proper tijdens het werken in de tuin. Ze beschermen je handen ook als je gevaarlijkere taakjes uitvoert.
Kijk, dit is ook een hark... een bladerhark. Hiermee kan je bladeren bij elkaar harken. 
Zo zat ons bezoekje aan de tuin erop, maar we komen zeker nog eens terug. 

Tijdens de rekenles werkten we in ons bundeltje, maar we maakten ook een rekentest. Dit deden we in twee kleinere groepjes. We deden erg ons best... kijk maar eens wat een flinke werkers we zijn!



we leerden deze week een nieuw woordje. Kees had een groot boek bij. Ohh, het boek gaat over een aap! Ja hoor, dat is ons nieuwe woordje!!! De letter 'aa' kennen we al, de 'p' is nieuw. 
Tijdens het kringbeurtje speelden we nog een fijn leesspelletje. De juf schreef allemaal woordjes aan bord en las dan voor ieder kindje een woord. Wij mochten de woordjes zoeken en platmeppen met de 'lettermepper'. Joepie!

We hebben ook weer flink geschreven. Als opwarmer zongen we het krokodillenlied.

Juf Katleen had een nieuwe werktaak en een nieuwspel voor ons bij. Bij de werktaak moesten we de juiste dop bij de juiste fles zoeken.
 Bij het spel moeten we stokje eruit trekken, zonder dat er veel aapjes vallen. Wie het minste aapjes heeft wint. 

Tijdens onze speelbeurten oefenden we pétanque, want tijdens de turnles ging het wat moeilijk. We gebruikten jongleerballetjes om te oefenen en het lukte al héél goed. Pétanque is ook een leuk spelletje om bij mooi weer thuis eens uit te proberen. 

Het boek van de week was 'wij gaan op berenjacht.' De juf las het enkele keren voor, zodat we het verhaal ook konden uitbeelden. Wat leuk!!!
Afbeeldingsresultaat voor berenjacht
Vier kinderen gaan met hun vader op berenjacht. Ze beleven allerlei spannende avonturen. Sneeuwstormen, kolkende rivieren en donkere wouden. En dan komen ze een echte beer tegen...

Vandaag gingen we op lentewandeling. We wandelenden eerst in grote groep naar de kinderboerderij.
Onderweg moesten we over een boomstammetje heen. Je kan erover stappen of...
  ...erover springen!
Toen we aankwamen op de kinderboerderij, mochten we nog even spelen. Wie wou mocht over de houten brug klauteren.
Maar we mochten ook gewoon wat spelen in het speelbos. 
Van al dat wandelen en spelen krijg je wel zin in een stukje fruit. mmm, dat heeft gesmaakt!
Toen was het tijd om weer op pad te gaan. Deze keer wandelden we in kleine groep. De kinderen van juf Marleen gingen met ons mee. We hadden er zin in!
 Onderweg moesten we soms door een poortje gaan. 
 Opletten voor de netels!
 Soms liepen we over brugjes over het water. 
 Kijk, koeien die op buffels lijken! Wat cool!
 Deze kadetjes wouden graag poseren voor de foto☺
Een korte rustpauze...
 En dan weer door over de boomstam!
Hoera, etenstijd!!! Wat hadden we een honger. 
Wie klaar was mocht een strip lezen of... gewoon even genieten van het zonnetje.
Na de picknick mochten we spelen op de speeltuin. Er werd geklimd en geklauterd .
Alexander en Luka maken een treinje.
Waar zitten Timothy, Louis en Mathias toch maar verstopt? oh... piep, daar zijn ze!
Toen was het tijd voor het bosspel. Meester Gert legt het spel uit. We worden in groepjes van twee verdeeld. Dan krijgt ieder groepje een speelkaart. Deze speelkaart moeten we zoeken in het bos. Op de speelkaarten in het bos zijn gekleurde bolletjes geplakt. Die kleur moeten we onthouden en aan de juf gaan vertellen. Goed, dan krijgen we een punt en een nieuwe kaart. 
 Zoeken maar...
 Luka en Viggo zochten nummer 9 van de schoppen. 
 Hanne-Lore zoekt het kaartje samen met Alissa. 
Na het spel werd er nog wat gedronken en mochten we een koekje eten. Toen was het weer tijd om naar school te wandelen. Wat heeft iedereen flink gewandeld! En ZONDER zeuren, bravo!!!

Geniet van het verlengde weekend en tot volgende week!

Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen