Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 21 MEI

Deze week leerden we weer heel wat over planten. 
We deden een plantproef. Eerst werden alle benodigdheden op tafel geplaatst: aarde, een gieter met water, bloempotjes en zaadjes. 
1. ZAAIEN MET LICHT EN WATER
We doen aarde in een bloempotje.
We doen zaadjes in de potjes. Dit noemen we zaaien. Dat is niet hetzelfde als planten!
We geven water met een gieter.
We zetten de bloempotjes bij het raam. Daar krijgen ze veel licht.
2. ZAAIEN MET WATER MAAR ZONDER LICHT
We doen opnieuw aarde in een bloempotje.
we doen weer zaadjes in het potje. We gaan weer zaaien.
We geven weer water met een gieter.
We zetten de bloempotjes in de kast. Daar is het donker. Zo krijgen ze geen licht.
3. ZAAIEN MET LICHT MAAR ZONDER WATER
We doen opnieuw aarde in een bloempotje.
We zaaien. We doen zaadjes in de bloempotjes.
We zetten de bloempotjes voor het raam. Daar krijgen ze veel licht. We geven ze géén water!
4. ZAAIEN ZONDER WATER EN ZONDER LICHT
We doen opnieuw aarde in een bloempotje.
We zaaien de zaadjes.
We geven géén water. We zetten het bloempotjes in de kast. Daar is het donker, daar krijgen ze geen licht.
En nu moeten we wachten... volgende week zullen we zien welk plantje het beste groeit. Zo leren we wat plantjes nodig hebben om te groeien.

Vorige week kregen we van meester Robin een tomatenplantje. Daar werd deze week goed voor gezorgd! We mochten het water geven als de aarde droog was.


Op donderdag gingen we weer naar de tuin. We keken eerst naar de aardbeien. "Aardbeien", dat kan Louis al een beetje lezen. 

 Vorige week waren de aardbeien nog groen... nu zijn ze al wat roder. 
Aardbeien die helemaal rood waren, mochten we plukken. Wat moesten we goed zoeken!!!
We vonden toch al 5 rijpe aardbeien! 
Op de tuintafel lagen ook asperges.
Asperges groeien onder de grond. 
We leggen er een plastic zeil over, zo blijft het donker en warm. Daar houden asperges van. 
We vonden heel wat slakken in de tuin. 
slakken eten plantjes op, dat willen we niet! Meester Robin strooit daarom slakkenkorrels bij de slakken. Daar kunnen ze niet tegen. 
We mochten ook weer plantjes watergeven. 
Kijk, meester Robin maait het gras met de grasmaaier. 
Hij gooit het maaiafval in de compostbak. 
Kijk op dit bord staat wat er allemaal in de compostbak mag.
We herhaalden ook nog de woordenschat. De juf haalde gerief uit het materiaalhuisje en wij mochten het benoemen. Kijk, met dit harkje kan je onkruid losmaken, zo kan je het beter wieden. 
In de klas hebben we de aardbeien geproefd.
mmm, lekker!!!!

We hebben deze week ook nog heel wat gelezen. In onze leesboekjes, in onze werkboekjes... We oefenden ook met ons letterdoosje. 
In een klein groepje hebben we ook letters gevist om er woordjes mee te maken. Het was zo leuk dat we het volgende week zeker nog eens met iedereen zullen doen. 


Juf Veerle kwam ook weer langs om te schrijven. We oefenden de cijfers. 

Het boek van de week is 'wat zit er in je buik, mama'. Maar we maakten er 'wat zit er in je buik, juf.' van. In de buik van de juf groeit er ook een baby. Maar we moeten nog lang wachten... tot oktober. Dan zitten we al in een nieuwe klas. 

Met juf Katleen leren we over inhouden. We moesten flessen vullen in de waterbak. Vol, leeg, halfvol...
Kijk, we kunnen de flessen ook rangschikken.

Op vrijdag sloten we de week weer af met een leuke speelbeurt. Er werd gespeeld met het keukentje. 
Er werden ook bellen geblaasd. 
En er werd tennis gespeeld met een ballon. Dat kunnen we volgende week nog eens oefenen tijdens onze speelbeurten. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen