Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 25 JUNI

Voila, dit wordt het laatste verslag van dit schooljaar. Volgend jaar zullen jullie op de blog van de nieuwe juf de avonturen kunnen volgen. 
Het werd nog een drukke, maar leuke week...


Maandag was er sportdag. In de voormiddag waren er sportspelletjes.
We moesten de juiste weg vinden in een bommenveld. Wat werkten we flink samen!
We deden ook een stoelendans. Winnen was niet zo belangrijk. Wie eruit lag, mocht zijn beste dance moves tonen! 
 Zie ze hier maar eens breakdancen!
Ober spelen was wel moeilijk. We moesten een bordje met daarop een beker water veilig naar de overkant brengen. Ondertussen mochten onze klasgenoten ons bekogelen met balletjes. 
We speelden ook een verzamelspel. Het was de bedoeling om 4 dezelfde voorwerpen in onze bak te verzamelen.
Bij juf Machteld speelden we vlaggenroof. 
Bij juf Christel deden we allerlei oefeningen met de parachute. We maakten er zelfs een huisje van. 
Joepie, apenspel!!! Dat vinden we het leukste spelletje dat er bestaat!
Daarna mochten we op het springkasteel. 
Ohla, hier moesten we met 1 hand fietsen! Niet gemakkelijk hoor. Onderweg mochten we een toren van blikken omkogelen. 
Hier werken we weer flink samen. We houden de gootjes goed vast, zodat het balletje in de emmer kan rollen. 
Hier moesten we de woeste zee oversteken met 'bootjes'. Ook hier werkten we weer flink samen. 
In de namiddag was er een loopwedstrijd. Eerst moesten de jongens lopen. Wat deden ze het flink!
Ook Hanne-Lore deed flink haar best. Bravo!!
Na de loopwedstrijd waren we toch wel goed moe. We hebben nog even gespeeld tot het tijd was om weer naar huist te gaan.

Op woensdag was het KIDS on stage. Juf Lore had nog een bespreking, dus juf Katleen ging met ons mee. Hier zijn helaas geen foto's van. 

Op donderdag gingen we in de namiddag naar de kerk. De viering ging over vlindertjes. In de klas maakten we een vlinder om de kerk te versieren. 
De kerk ligt dicht bij de school. We gingen er te voet naartoe. Dat werd een leuke wandeling door het bos. 

De rest van de week vulden we op met leuke activiteiten. Er werd nog een beetje geleerd, maar op een leuke manier. Kunnen we alle voorwerpen benoemen? 
Hier speelden we een spelletje 'ik ga op vakantie en neem mee...' 
We speelden ook een geheugenspel. Timothy neemt een flesje zonnecrème weg terwijl Mathias in de gang wacht...
 Nu maar zoeken Mathias, wat is er weg???
We speelden ook heel wat gezelschapsspelletjes. Zoals het spelletje 'vlucht uit de piratenbaai'
Denken jullie dat spookschepen en de griezelige kapitein Witbaard gewoon huiveringwekkende zeemanssprookjes zijn? Helemaal niet!Om de gigantische goudschat uit de gevaarlijke piratenbaai te krijgen, moet de bemanning piratenmachtig samenwerken. Enkel door je verstand goed te gebruiken en een beetje geluk, kunnen jullie ontsnappen aan spookkapitein Witbaard, alle spookschepen op de vlucht jagen en jullie een weg uit de baai banen. Vlucht uit de piratenbaai van het merk HABA is een coöperatief geheugenavontuur voor 2 tot 4 piraten.
Vlucht uit de Piratenbaai (HABA)
Het spelletje 'snaaihaai' speelden we samen met de juf. Voor dit spelletje moet je wel tegen je verlies kunnen hoor...
Pas op, haai in zicht! Zwem voor je leven en zorg dat de grote Snaai Haai je niet opeet. Gooi de dobbelsteen en probeer snel vooruit te zwemmen… want anders eet die haai je op!
 Het spelletje 'piraten pop-up' kenden we al, maar het blijft leuk!

We maakten ook nog enkele zomerse kleiplaten. We moesten lange dunne worsten rollen met de klei. 
 De juf had een eendjes-vis-spel blij. Dat was leuk!
Natuurlijk mochten we ook nog een beurtje op de tablet. We speelden spelletjes op de app 'een wondere wereld van Kaatje'.
Met het superzand maakten we een eiland voor Piet Piraat. Daarna konden we er nog leuk mee spelen. 

Gaan we schilderen? Neen, we gaan kersen eten. Om er geen knoeiboel van te maken, deden we een verfschort aan. 

Vrijdag was het eindelijk zover. We gingen op schattentocht. Daar hebben sommige kinderen al een heel jaar naar uitgekeken. In de school hingen verschillende enveloppes op. Op iedere enveloppe stond een naam. Wiens naam er op de enveloppe stond, mocht hem openen. 
 Oh een foto. Kom, eropaf!
 Weer een foto... waar moeten we nu naartoe Louis? 
 Er hingen wel héél veel enveloppes. Zelfs in de lift hing er eentje. 
 Ja Alexander, die enveloppe is voor jou. 
We moesten naar buiten, weer naar binnen, weer naar buiten... we liepen de hele school rond. 
  Stilaan kwamen we dan toch dichter bij de schat. 
 Eindelijk, daar is de schat dan toch. Dat wordt smullen...
 Schattentochten vinden we TOP!
 In de klas werd de schat lekker opgesmuld. 

Bij het einde van het schooljaar hoort ook afscheid nemen... hiervoor knutselden we aandenkens. 
We gaven ze aan alle juffen en meesters die dit jaar voor ons zorgden. Zoals de turnmeesters...
En de juffen van op de speelplaats... en nog veel meer (maar daar hebben we geen foto's van)

Als afsluiter, las de juf nog een boekje voor. 
Vier jagers in het bos. Drie van hen weten precies hoe ze die prachtige vogel moeten vangen. Het vierde jagertje – dat liever van de aanblik van de vogel geniet – mag dat plan niet in de war schoppen. Hem wordt telkens met een gedecideerd ‘Ssst! We hebben een plan’ de mond gesnoerd. Maar hij heeft eigenlijk een veel beter plan…

We gaven elkaar nog een handje, wensten elkaar een fijne vakantie... en toen ging de bel. Het schooljaar zit er weer op. 

Tot in september!


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen