Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 8 OKTOBER

De laatste week met juf Lore zit er weer op. Volgende week blijft ze thuis om te rusten tot de baby komt. Juf Anne-Marie zal vanaf dan voor ons zorgen.
We overliepen nog eens het boekje, zodat we goed weten wat er ons te wachten staat. De juf stuurde het ook nog eens door naar alle mama's en papa's, dus zij kunnen het ook nog altijd aan ons tonen als het nodig is.

De egeltjes waren maandag volledig droog. In de gang werd de kast omgetoverd in een herfstkast. Onze egeltjes maakten het helemaal af... nu kan iedereen ons mooie resultaat bewonderen. 

We leerden deze week ook weer over fruit. De kinderen uit de klas van juf Eline ook. Zij maakten maandag appelflappen. Wij mochten er ook van proeven, joepie!
Wij deden deze week enkele sorteeroefeningen met speelgoedfruit. Wat hoort er thuis in de fruitmand, en wat niet? Chocomelk is geen fruit, banaan is dat wel.
We verdeelden het materiaal op tafel ook in fruit en groeten. Dat ging al goed. Natuurlijk maakten we ook nog enkele oefeningen in onze werkbundel.
Juf Christel en juf Lore speelden deze week ook poppenkast voor ons. 
Het verhaaltje ging over een aardappel die graag bij de appels in de fruitmand wou liggen. We kregen het verhaaltje allemaal mee naar huis, wie wil kan het eens met mama, papa, grote broef of zus proberen.
We moesten goed opletten, want nadien was het onze beurt...
Wij speelden wel tafelpoppenkast, dan is een beetje makkelijker dan poppenkast spelen achter een scherm. We oefenden in kleine groepjes.
Het verhaaltje werd nog eens uitgetekend, zodat we goed wisten wat we moesten doen.
En toen was het zover... we speelden poppenkast voor onze klasgenoten.
 Het andere groepje keek ondertussen toe.
Nadien werd er gewisseld. Bravo!!! Goed gedaan allemaal!!!

Finn had thuis een speelgoedvleermuis gevonden in zijn halloweenkist. Hij wou hem graag tonen aan ons. We maakten speciaal voor de vleermuis nog eens de vleermuis met het zigzagpatroon.
Tijdens het instrumentale deel van het liedje, vloog de vleermuis rond. Wij mochten dan ook meefladderen met onze armen.
We leerden deze week ook het patroon van het spinnenweb. Dit is een voorbereiding op het patroon van de spiraal. Niet zo makkelijk hoor! Eerst maakten we een spinnenweb met tape.
Nadien gingen we met een wasco-krijtje over de tape. Zo maakten we een mooie basis voor ons spinnenweb.
 De laatste stap was het web zelf. Draaien, draaien, draaien maar...
 En klaar is ons spinneweb...
Na veel oefenen, konden we het op vrijdag ook al eens op een klein blad proberen.
Ook tijdens de individuele schrijfbeurten oefenden we de patronen in. Maar we mochten ook eens wat leuks doen. Met een 'speciale zoekbril' zochten we naar uiltjes in de boom.

De kinderen zijn deze week samen met Miesje en Masje eens gaan kijken wie er in de klas de langste en wie er de kortste haren had. Toen ze dit gevonden hadden, moesten ze een rijtje maken van lang naar kort. Miesje en Masje zagen dat ze dit goed deden en vroegen daarom aan de kinderen of ze hen misschien konden helpen. Ze hadden namelijk een aantal oefeningen bij die ze zelf niet konden oplossen. De kinderen vlogen er meteen in en kwamen al snel tot een knap eindrusultaat! Wat waren Miesje en Masje blij! Iedereen kreeg een high five van hun. 

Deze werktaken van deze week:
1. Tekentaak
Vorige week leerden we stap voor stap fruit tekenen. Deze weken mochten we zelf kiezen welk fruit we tekenden in onze fruitmand.
2. kniptaak
We werkten onze kniptaak verder af. Deze gevaarlijke leeuw zit goed opgesloten in zijn kooitje. 
3. kleitaak
Deze week was er ook een kleitaak. We rolden kleine balletjes voor de appels en korte worstjes voor de ladder. 
4. rijgtaak
We maakten geen appelrups, maar een knopenrups. Kijk, de rups eet zich een weg door de vilten vierkantjes. 

Deze week kregen we ook leuk nieuws te horen... er zijn geitjes op het KIDS. Dat moesten we toch even zien...
 We moesten goed kijken, de geitjes hadden zich een beetje verstopt...
Er hing ook een bordje aan het hek, wat zou dat betekenen? 
We mogen de geitjes niet voeren, dan worden ze te dik of ziek.

Nova had deze week post voor ons. Maar waarom???
Nova is zaterdag jarig, het is een uitnodiging. We mogen allemaal naar het feestje komen. De ouders van Nova maakten een 'verhaaltje' over het feestje. We keken ernaar op de televisie Zo weten we goed hoe het feestje zal verlopen. 

Op vrijdag vierden we Nova haar verjaardag in de klas. Yanaïka was afwezig en kon helaas niet meevieren. Wat jammer!!! 
We versierden eerst de kroon van Nova. Hebben we dat niet mooi gedaan? 
We maakten varkenskrulletjes van pijpenragers.
We plakten bloemenstickers...
Maar hoe moet die zes nu toch maar plakken? Zo???
 Neen, dan is het negen! We moeten de sticker omdraaien, zo is het goed!
Nova had ook een kroon bij van thuis. Twee kronen dragen is een beetje moeilijk, dat gaat niet... daarom hebben we met de kroon de stoel van Nova versierd.
Als er iemand jarig is, dan geven we ook een kaartje. De juf schreef 'gelukkige verjaardag' en wij schreven allemaal onze naam. 
Nova mocht ook nog 4 activiteiten kiezen. Eens denken...
In de namiddag vierden we feest, We dekten eerst de tafel. Nova had gekozen voor 'slingers blazen' Zo werd de tafel nog feestelijker.
 Finn was het kindje van de dag. Hij mocht het kaarstje geven aan Nova. 
Nova koos ook voor kaarsjes op de taart. We telden allemaal mee...1...2...3...4...5...6!
En dan maar flink blazen!!!
Nova bracht ook chips mee. Ze had ook geitenkaas bij. Dat smaakt lekker bij de chips die de vorm heeft van een hoorntje. Proeven maar!
 0ok Erik heeft ervan geproefd! 
 Nadien keregen we allemaal ook nog een stukje taart. Wat lekker hoor!
Nova mocht ook nog een cadeautje uit de grabbelbox kiezen. Ze koos voor een ring met een regenboog. 
Er werd nog even gespeeld, maar daar zijn helaas geen foto's van. 
En zo zit de week er weer op.

Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen