Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 29 APRIL

Deze week zijn we gestart met een nieuw thema. Juf Anne-Marie had een boekje meegenomen naar de klas en we mochten eerst eens allemaal naar de voorkant van het boekje kijken. We zagen een vogeltje, een babyschaapje, bloemetjes... Waar zou ons nieuw thema over gaan? Na het voorlezen van het verhaaltje wisten de kinderen al snel dat ons nieuw thema over de lente zal gaan!
"Het is lente! De tweeling Luuk en Lotje gaat in de tuin spelen. De bomen hebben nieuwe blaadjes gekregen en de vogels maken een nest. Maar hé, wat piept er daar in de struiken? Een pluizig geel kuikentje! Wie zou de mama zijn? Zoek je mee met Luuk en Lotje?"

Op donderdag werd de klas weer in twee groepen verdeeld. Één groepje blijft, zoals jullie weten, in de klas bij juf Lore en de andere groep gaat mee met juf Anne-Marie naar een apart lokaaltje. Deze week hadden we echter een klein probleempje, het lokaaltje waar we normaal zaten, was bezet. Dan zijn we maar opzoek gegaan naar een leeg lokaal. Al snel hadden we een plaatsje gevonden en konden we eindelijk beginnen.
We speelden het spelletje BINGO. Juf Anne-Marie gaf de kinderen een kaartje. Op dit kaartje stonden allerlei letters en woorden die ze reeds kunnen lezen. De juf zei dan enkele letters en woorden hard op en zij moesten zoeken (lezen) of ze deze op hun kaartje hadden staan. Indien dat zo was, moesten ze daar een muntje opleggen. Degene die het eerst 3 muntjes naast elkaar had liggen, mocht bingo zeggen.
Er werd natuurlijk ook nog hard in de rekenbundel gewerkt. 

Voor taal mochten de kinderen nog een keertje woordjes kopen. Deze keer moesten ze woordjes zoeken met de letters 'm' en 'n'.
Samet vond een bloem.
Wolf kocht de trein.
 Erik zag dat het vogeltje een insect in zijn mond had!
Ook had de juf een leesboekje voor ons meegenomen. In dit leesboekje kunnen wij al helemaal zelf lezen, want we kennen al deze lettertjes! Dat vonden we super leuk.

Vorige week werd er al een aanzet gedaan voor de letter 'm'. Deze week oefenden we hem verder in. Want... de letter 'm' is ook de letter van 'mama'!!!
We hingen de schrijfletter ook bij de leesletter. Zo kunnen we altijd eens gaan kijken als we het niet meer weten. 
Dat is af en toe nog wel nodig... want de letter 'm' lijkt heel erg op de letter 'n'. Dus we moeten goed tellen zodat we genoeg boogjes maken. 
We oefenden eerst met onze uitwisbare schrijfstift... 
...maar dat ging zo goed, zodat we al snel met onze potlood aan de slag konden gaan. 

Het spel van deze week was Yatzee junior. Het is niet zo'n gemakkelijk spelletje, dus deze week werden we nog stap voor stap begeleid door juf Lore.
We werpen 5 dobbelstenen in de doos. 5 dobbelstenen vasthouden is niet gemakkelijk, dus we gebruiken een werpbeker.
Wolf kiest voor 'Goofy' want daar gooide hij 2 dobbelstenen van. Hij gooit ook Mickey Mouse, die dobbelsteen krijgt hij cadeau. Mickey Mouse is een joker.
Wolf mag nog een keertje gooien. Jammer, geen Goofy... maar wel Mickey Mouse cadeau. 
Wolf mag nog één keer gooien. Helaas, geen Goofy en geen joker. Geen punten, dus we leggen een rood muntje. 
Waauw, Wolf scoorde 4 punten. We duiden dat aan op het scorebord. 

Deze week waren er maar twee werktaken omwille van de vrije dag. 
1. rijgtaak: 
We maken een lang snoer met kralen. We proberen het met kleine en grote kralen. De afspraak is dat er na elke dikke parel, minstens twee kleine parels moeten volgen.
2. tekentaak:
We maakten een patroon na. Goed kijken was belangrijk. Als het niet lukte, dan hielp juf Lore ons wel. 

Er werd deze week ook geknutseld... nog even geduld en dan mogen de mama's de verrassing zien. 
en de korte week zit er weer op!

Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen