Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 6 MEI

Op maandag waren we allemaal bofkontjes. Er waren namelijk nog wat ijsjes over van de Vlaamse Kermis en we hebben er allemaal 1tje gekregen. Mmmm, dat was super lekker.


Deze week kwam Zoem nog eens op bezoek. Hij had bloemen voor ons meegenomen!
Maar oei, Zoem had niks bij voor de bloemetjes in te zetten... Hoe kunnen we dit nu oplossen? De kinderen wisten al snel dat de bloemen in een vaas moesten!
O, er hangt een kaartje aan de vaas. Ja, zegt Zoem dat is het nieuwe woordje: 'vaas'.
De letters 'aa' en 's' kennen we al, die moeten we dus niet meer ophangen. De letter 'v' is een nieuwe blauwe letter, want die kunnen we niet roepen.
We zijn ook eens gaan kijken welke woordjes we kennen met de letter 'v. 
We hebben ook al wat gewerkt in ons nieuw werkboekje van 'vaas' en het filmpje van de letter 'v' gekeken.

Tijdens de W.O.-beurtjes hebben we geleerd welke kleren je aan moet doen in de lente. We zagen dat we in de winter dikke en warme kleren aandoen. Zoals de warme sjaal die Kevin vast heeft.
 O, Erik heeft weer een sjaal, maar kijk dat is een dunne sjaal. Dat is meer voor in de lente.
 De juf heeft ook zo een dunne sjaal!
 We hebben ook ontdekt dat sommige kleren worden aangedaan in beiden seizoenen. De hebben we dan in het midden gelegd.

Op school verkochten ze bloemetjes voor het goede doel. Samen met juf Anne-Marie gingen we een paar bloemetjes kopen. Even kijken hoeveel we moeten betalen. Het was 9 euro.
 Nova gaf 10 euro aan de mevrouw en ze kreeg 1 euro terug.
 Daar zijn de bloemetjes.
 Mmmmm, wat ruiken ze lekker!
 En wat zien ze er mooi uit!

Op dinsdag gingen we ook voor het eerst naar de maandafsluiting kijken! Daar wordt verteld wat de kindjes gedaan hebben de afgelopen 2 maanden en op het einde worden de jarige van die maand gevierd.

 De klas van juf Laurien vertelden over hun uitstap. De volgende keer gaan wij ook iets voorstellen!
 We zongen ook allemaal samen voor de jarige.

Deze week heeft het heel wat geregend. Joepie, nu konden we het nieuwe regenspeelgoed uittesten! We bouwden een hééééle hoge toren. 
En hij kon nog hoger!
Oei, oei... toen viel hij om... Maar niet erg, we beginnen gewoon opnieuw ☺
Er waren ook heel wat afwezigen deze week. Lars was er heel de week niet, Yanaïka moesten we woensdag missen, op donderdag was juf Anne-Marie ziek en vrijdag was het de beurt aan Nova. Hopelijk zijn we volgende week weer helemaal voltallig. 

Op vrijdag gingen we naar toneel. 'Gratis, Chips' was de titel. De bus kwam ons 's morgens halen en bracht ons naar de zaal in C-Mine. 

We deden flink onze gordel aan, want dat hebben we geleerd bij het thema 'verkeer'.
Juf Renée ging ook met ons mee. Dat was leuk zeg!
In het zaaltje zaten we op de eerste rij! We moesten flink stil zitten, want de stoelen konden dichtklappen. 
Toen moesten we wachten tot het toneelstuk begon... spannend zeg!
Het toneel was speciaal en experimenteel, maar we vonden het toch erg leuk. 
De korte inhoud:
De oorspronkelijke titel van de nieuwe voorstelling van Compagnie Barbariewas Feminisme voor kleuters.
Feminisme en chips? Op het eerste gezicht heeft het niet veel met elkaar te maken. Chips zien er voor iedereen gelukkig nog hetzelfde uit. Maar als er blauwe en roze chips zouden zijn, aten de meisjes dan enkel nog de roze? En de jongens alleen nog maar blauwe

 In de klas heeft de juf het even voor ons uitgetekend, zodat we het toch een beetje beter zouden begrijpen. 
Er werd op vrijdag nog wat gelezen en gerekend, toen plots het licht uitviel. Dat was wel even schrikken... er was geen stroom meer. Gelukkig duurde het niet lang tot we weer konden zien wat we lazen, pfieuw!
In de klas sloten we de week af met de nieuwe speelkeuzes voor volgende week. Kevin en Finn bouwden zandkastelen met het superzand.
 Yanaïka en Erik wouden graag nog eens wat bouwen met de MagFormers. 
 En Wolf en Samet gingen op het gemakje vissen. 

We hebben de afgelopen week ook wat voor moederdag gemaakt... nog even geduld tot zondag!

Geniet van een leuk weekend en een fijne moederdag!
Image result for cartoon moederdag supermama

Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen