Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 20 MEI

Ook deze week deden we een aantal taalspelletjes. Voor het eerste spelletje mochten we eerst allemaal om de beurt een woordje uit ons leesboekje voorlezen en de juf schreef al deze woordjes dan aan het bord. Nu het bord vol woordjes stond was het tijd om te beginnen. De kinderen kregen een vliegenmepper en de juf gaf het een opdracht, bijvoorbeeld: 'zoek een woordje met de letter ee'. Als ze zo een woordje gevonden hadden mochten ze op het woordje slaan met hun vliegenmepper.
Dan gingen we samen controleren of het klopten door het woordje hardop te lezen.

 De kinderen hebben ook heel wat nieuwe woordjes gekocht met de letter 'v'.

Deze week hebben we geleerd hoe honing in de winkelrekken terecht komt. Honing wordt namelijk niet alleen door mensen in potjes gestopt, maar ze wordt allereerst door bijen gemaakt!
Nu we konden vertellen hoe de honing in de winkel terecht komt, mochten we ook even van wat honing proeven.
  Sommige kinderen vonden het heel lekker!
En anderen niet zo, maar iedereen heeft van de honing geproefd! Dikke duim.
Als laatste deden we deze week nog een windconcert. Juf Anne-Marie las een gedichtje voor over het weer en de kinderen mochten er geluiden bij maken. Dit was wel leuk!
Yanaika moest ritselen met een zakje.
 Samet deed de wind na met zijn blad.
Wolf bootsen het geluid van regendruppeltjes na.
 En Finn de harde regen.
Daarna mochten we allemaal met de voeten op de grond stampen. We waren allemaal donderwolkjes!


We hebben al wat lettertjes leren schrijven. Om ze nog beter onder de knie te krijgen, proberen we tijdens de taalbeurten de letters die we kennen ook te schrijven. 
Als we het even niet meer weten, mogen we altijd even spieken op de letterkast.


Op donderdag werd de klas weer gesplitst. De leerlingen bij juf Lore legden deze week een rekentest af. Volgende week wordt de groep gewisseld, zodat ook de andere groep de test kan afleggen. Het groepje bij juf Anne-Marie speelden nog eens galgje en werkten verder in de werkboekjes.


Deze week werd tijdens het lesje metend rekenen het thema van figuren en lijnen afgewerkt. We zochten in de klas naar voorwerpen met de juiste vorm. Eerst zochten we naar cirkels in figuren.
Kijk de omtrek van deze figuren zijn allemaal cirkels.
We vonden ook heel wat voorwerpen waar we een vierhoek in zagen.
Even controleren...ja hoor, de omtrek van alle voorwerpen hebben vier hoeken.
1...2...3...4, dit boek heeft ook een vierhoekige vorm.

En dan de moeilijkste opdracht... kunnen we ook driehoekige figuren vinden? Maar natuurlijk juf Lore!
Wolf vond een heleboel driehoeken in de doos met magformers.
We leerden deze week ook servetten plooien... in een driehoekige vorm nogwel! kijk 1...2...3!
Sjaak de draak heeft ook allemaal driehoeken op zijn rug, zelfs zijn tanden zijn driehoekig.
De potlood van Finn heeft ook een driehoekige vorm.
Ja hoor, we weten nu wel heel wat over vormen!

We leerden deze week een nieuw spelletje spelen.
We gooien met de dobbelsteen en zetten onze pion het juist aantal stappen vooruit. Dan proberen we te raden wat er onder het kaartje ligt.
Als we tijdens het spel goed opletten, dan weten we het antwoord misschien al. Zou er een potje honing onder het kaartje liggen?
Ja hoor. We raden juist!
 De honingpot mag in ons mandje.
Maar opgelet, soms draaien we een pechkaartje om. Als Winnie in de put zit, moeten we een beurtje overslaan.
Als we in het water vallen, dan wordt er eten nat. 
We halen dan één voorwerp weer uit ons mandje.

De werktaken van deze week:
1.kniptaak: 
We knippen veren uit voor ons opperhoofd. 
Als de veer is uitgeknipt, dan knippen we het papier nog in. Zo lijkt het meer op een echte veer. 
Dan plakken we de veer op en beginnen we weer opnieuw.
2.motorische taak: servetten vouwen. We vouwen servetten op drie verschillende manieren. De plooilijnen hielpen om de taak tot een goed einde te brengen. We vouwen eerst op de groene lijn en dan op de rode.
3. Weeftaak: Boven, onder, boven, onder... en met de volgende reep papier het omgekeerde. We maken weer een mooie mat. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

DE WEEK VAN 17 SEPTEMBER

De week zit er weer op en ook deze week viel er weer heel wat te beleven.  We hebben onze deur mooi versierd, dus iedereen is welkom! Ondertussen zijn we al helemaal gewend aan onze klas, dus het werd tijd om het thema 'weer naar school' af te ronden.  Tijdens de W.O.-lesjes  zagen we dat de klas- en schoolafspraken toch al goed gekend waren.  We classificeerden voorwerpen volgens de kenmerken 'scherp' en 'zacht'. We mochten eerst voelen en dan het werkblaadje invullen.   Ooh, wat voelt een vork scherp aan.  Tijdens de taallesjes haalde Roos haar boekentas nog eens boven. We probeerden het juiste lidwoord aan de woordenschat te koppelen. Zeggen we 'de boekentas of het boekentas?'  Roos zocht héél diep in haar boekentas naar schoolmateriaal. Dat vonden we heel erg grappig! Ook ons rekenbundeltje hebben we deze week afgewerkt. Wat waren we trots!!! We zochten voorwerpen in de klas die kleiner waren dan de afbeelding van de s...

de week van 2 december

Deze week was de sint in ons land. Om maandag kwam hij even langs op school. In het aparte verslagje lees je er meer over. Op donderdag gingen we naar het toneeltje van RSV (relationele en sociale vorming) kijken.  Het thema was dit keer 'samen delen, samen spelen' Juf Lore had zich verkleed als Anna. Meester Danny speelde Bartje. Ze speelden met de blokken. Maar ze kregen ruzie... ze wouden allebei hetzelfde blokje. Ruzie vond de juf niet ok!   Bartje en Anna probeerden het opnieuw.  Ze bouwden deze keer SAMEN een hele mooie toren. Wat flink van hen!!! De rest van de week stonden alle lessen in het teken van de Sint... dus ook de taallesjes. De juf had van zwarte piet twee zakken gekregen.  Die moesten we vullen met de juiste spulletjes.   In de zak met het groene kaartje deden we de woordjes die begonnen met 's'.  De letter 's' klinkt als het sissen van een slang. We bewegen onze hand dan net als een slang....

DE WEEK VAN 1 APRIL

Deze week mochten we, met wat spulletjes die juf Anne-Marie had meegenomen, het paasverhaal namaken. Allereerst namen we het boekje over het paasverhaal er nog eens bij. De juf vroeg ons om naar de prent op de voorkant van het boek te kijken en eens te zoeken welke kleur we het meest zagen. Dat was toch wel overduidelijk de kleur geel, van het zand in de stad Jeruzalem. Wij wisten nu dus ook dat we moesten starten met het zand toe te voegen. Daarna namen we de steentjes, hiermee maakten we de weg die Jezus heeft moeten afleggen tot aan de grot. We voegden ook nog wat plantjes toe. Deze staan voor de palmtakjes waarmee ze zwaaien wanneer Jezus Jeruzalem binnenkomt.  We maakten ook het zware kruis van Jezus. Aan het einde van de weg voegden we nog een grot toe waar Jezus in werd begraven. We waren heel enthousiast over het eindresultaat! De juf had ook een nieuwe pot meegenomen voor de paasboom in te zetten, dus deze hebben we ook even samen veranderd.  ...