Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 18 DECEMBER

Het is zover... de laatste week van 2017 zit er weer op. Door de feestdrukte een beetje later dan gewoonlijk, maar hier volgt toch nog het weekoverzicht...

We oefenden deze week op het geven en ontvangen van pakjes. We speelden de situaties uit ons werkboekje na. "Hier, pak aan..." zeggen we niet! We zeggen "Alsjeblieft"
We vragen niet om meer pakjes... 
 Als we een pakje krijgen zeggen we "dank je wel".
De belangrijkste afspraak kwam aan bord. Zo konden we tussendoor nog eens oefenen. 
Soms zijn we niet zo blij met een pakje... dat kan gebeuren, dat is ok. Toch proberen we het even uit. Misschien vinden we het dan wel leuk of worden we net overtuigd dat het echt niets is voor ons.
We knutselden ook zelf pakjes. We trokken eerst een naampje van een klasgenootje. ssst... niets verklappen!!!
We maakten allemaal een kaarsenpotje voor een klasgenootje. Niet makkelijk hoor... Ik zie graag blauw, maar wat als mijn klasgenootje liever rose ziet???

De juf had ook kerststempels bij. Dat vonden we wel leuk voor op onze werkblaadjes!

Op maandag staken we het derde kaarsje aan. Er zijn al veel deurtjes open van de adventskalender... het is dan ook BIJNA kerstmis!
De juf vertelde ons deze week ook een aantal keren het kerstverhaal. Jezus wordt niet elk jaar opnieuw geboren...Eigenlijjk vieren we met kerst de verjaardag van Jezus... het lijkt zelfs een beetje op die van ons. 

We voerden ook de nieuwe opdracht uit het adventskastje uit. In de doos van week 4 mochten we een kerstkaart kiezen. Hij moet wel nog even dichtblijven tot vrijdag...

Maandag gingen we ook naar de maandafsluiting. Door de Kerstdrukte keken we deze keer alleen maar. Misschien dat we de volgende keer wel weer wat voorbereiden. 
Alle kinderen van onze afdeling kwamen kijken. 
De jarigen van november en december kregen een gelukspoppetje. Bij ons in de klas waren dat 4 kindjes!!!

Dinsdag middag konden we niet buitenspelen. In de buurt was er in een loods brand uitgebroken. We zagen de rook vanuit ons klasraam. Het leek wel alsof onze school in brand stond...
We waren toch wel wat geschrokken. Alles werd uitgetekend en de rust keerde weer wat terug. 

We hebben deze week ook wat geleerd, maar deden het wat rustiger aan. Tijdens taal en rekenen werkten we in de bundeltjes, bij schrijven deden we nog eens wat leuks. We mochten in de gang over het patroon gaan met onze vinger, een penseel en een knikker in een potje. In de klas gingen we geblinddoekt over patronen. Leuk!!!

Het boek van de week was natuurlijk een kerstboek. We vonden het zo leuk, dat de juf het een aantal keren vertelde.
De kerstboomverkoper heeft dit jaar een mooie collectie kerstbomen. Een voor een worden de kerstbomen verkocht en versierd door de kopers. Iedereen wil een grote boom! Het kleinste kerstboompje blijft als laatste over. Zou niemand hem willen dit jaar? Dan komt de Kerstman voorbij. Hij neemt de kleine kerstboom mee ...

Woensdag was het de warmste dag. Wij maakten samen met de klas van juf Evi een wandeling. Bedankt allemaal voor het sponsorgeld!!!
Het regende een héél klein beetje, maar dat kon ons niet deren. We hadden mutsen, kappen en zelfs een paraplu!
superleuk!!!
Onderweg zagen we een paar speciale zwammen.
Allemaal nog even op de foto ☺
Nadien dronken we nog een lekkere chocomelk en aten een wafeltje of cupcake in het warmste café. Het was zo gezellig, dat we vergaten om er een foto van te nemen...

Donderdag was er feest. We vierden de verjaardag van Alexander. Hij is jarig op kerstavond. We versierden de tafel... zijn we niet iets vergeten?
Natuurlijk... de taart! Mmmm, chocoladecake... dat lusten we wel!
Alexander koos 7 kaarsjes voor op de cake.
De juf steekt de kaarsjes aan. Nog niet blazen... even wachten...
Blazen maar!!! Amai, wat kan Alexander dat goed! Hanne-lore helpt even mee. 
Timothy had een mooie tekening gemaakt voor Alexander. Alsjeblieft, Alexander!
En dan maar lekker smullen!! mmmm!!!


Vrijdag vierden we Kerst in onze klas. We gingen eerst naar de kerstviering in de turnzaal. 
Het was héél gezellig in de turnzaal. Er hingen kerstlichtjes.
We kregen allemaal een lichtgevende armband.
Wat mooi, al die kleurtjes in de turnzaal.
In de klas stonden alle activiteiten in teken van Kerst of winter. Zo pakten we zelf onze kerstcadeautjes in. Wat flink, we helpen elkaar!
Als werktaak maakten we nog eens de kleikaarten, maar er waren nog twee extra taakjes.
We maakten een zuurstok na met strijkparels en pijpenragers.
Met een rietje (voor iedereen een ander natuurlijk) probeerden we watjes in een bakje te krijgen. Niet gemakkelijk!!!
Tijdens de speelbeurt konden we kiezen tussen de kerstman van playmobil, toch koos de meerderheid voor 'de noordpool' een waterbak met 'ijsbergen' en diertjes. Zo eenvoudig, maar wat een pret!
Timothy koos voor scheerschuim met bloem. Het leek wel warme sneeuw. Veel geklieder en geknoei, maar hij vond het toch erg leuk.
Op de tablet keken we nog eens naar het kerstverhaal en een kerstfilmpje. 
We maakten ook wat lekkers voor het kerstfeestje. Met wat sap en suiker maakten we een randje sneeuw aan onze bekers.
We versierden ook een stukje cake met snoepjes. We maakten er een kerstboom van...
Wie klaar was, mocht met playmais een sneeuwvlok maken.

Toen was het eindelijk zover... alle kaarsjes van de adventskrans werden aangestoken, alle deurtjes van de kalender werden geopend. Tijd voor het Kerstfeestje!!!
We snoepten lekker van onze kerstboompjes en dronken sinaasappelsap. 
Timothy had voor iedereen chocolade bij van 'papa crème'. 
Toen was het tijd om de kerstpost uit het adventshuisje te openen. Er zaten leuke tekeningen in. Iedereen koos er eentje uit. Ook juf Lore had kerstkaartjes bij voor iedereen.
Als laatste deelden we ook onze cadeautjes uit. Louis en Timothy hadden elkaars naam getrokken. 
 Mathias had wat voor Alexander, Alexander voor Viggo en... Viggo voor Mathias. 
 Luka en Hanne-lore hadden ook wat voor elkaar gemaakt.

En zo zat de drukke dag erop...
nu maar genieten van een welverdiende vakantie!!!



Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen