Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 27 NOVEMBER

Deze week zal het verslagje wat korter zijn. We maakten vooral verwerkingsoefeningen in de bundels.

Tijdens wereld oriëntatie hadden we het over de dagindeling. We maakten kennis met de begrippen nacht, ochtend, voormiddag, middag, namiddag en avond. We plakten de icoontjes op onze daglijn, zo kunnen we vaak oefenen. 

Ook de kaartjes van de dagen van de week werden aangepast. We kunnen de dagen al goed benoemen, dus de kleuren worden vanaf nu weggelaten. 
 Alleen voor het maken van de oefeningen in de bundel gebruikten we de kleuren nog. We oefenden  volop de begrippen 'vandaag', 'morgen', 'gisteren'... dat lukt ons nu al aardig. De begrippen 'overmorgen' en 'eergisteren' zijn nog wat moeilijk, maar de pijlen helpen ons op weg. 

Tijdens de schrijfles maakten we pietenkrullen. We vingen de magneten met mooie lussen. Na flink oefenen aan bord, probeerden we het in onze bundel. Wat deden we het goed!


Tijdens de godsdienstles hadden we het over ADVENT, we wachten nu op Kerstmis. In de klas hebben we de adventskrans al  klaargelegd en op vrijdag mocht het kindje van de dag een chocolaatje uit de adventskalender snoepen. 
Op de kalender zien we dat we volgende week het eerste kaarsje mogen aansteken. 
We zagen ook dat er in de maand december heel wat jarigen zijn! Dat wordt feesten!!!

Dinsdag komt de Sint op bezoek. Wij gaan samen met de kinderen van juf Eline 'optreden'. Daar moet natuurlijk voor geoefend worden. We tonen op het nummertje 'Pietje Piep' attributen van de Sint. Wie thuis eens wil oefenen kan op de volgende link klikken... PIETJE PIEP

Juf Katleen had ook nieuwe werktaken voor ons bij. Helemaal in het thema van de Sint. Met elastiekjes maakten we figuren na op het geo-bord. We moeten goed kijken en goed tellen!

Met duploblokken vulden we vormen van cadeautjes op. Goed kijken en passen is belangrijk. 

Het spel van deze week is 'prinses toverfee' een coöperatief spelletje van Haba.
We spelen met z’n allen tegen kabouter Smoes-haan en verzamelen toverkaarten! Hiervoor moeten we om beurten met de toverstaf tekeningen in de lucht of op de rug van een medespeler maken. Als we erin slagen de afbeelding te raden, krijgen we als beloning een toverkaartje. Hebben we fout geraden of wordt kabouter Smoes-haan omgedraaid, dan krijgt de kabouter de kaart. Als we de kring van acht toverkaarten rond de fee sneller kunnen voltooien dan kabouter Smoeshaan, winnen we gezamenlijk het spel. joepie!

Donderdag was er een verrassing op de speelplaats... HET SNEEUWDE!!! We waren door het dolle heen!!! Helaas bleef de sneeuw niet liggen...

Vrijdag deelde de juf heel wat stempels uit. Iedereen had wel iets goeds te vertellen. 'flink in het eigen bedje slapen, flink fruit proeven, alleen op de speelplaats wachten zonder mama...' Zo veel goed nieuws moesten we toch even belonen! 

We sloten de week af met een knutselles. We beschilderden onze oude schoen, daar zal de Sint wel blij mee zijn. Volgende week kunnen we hem nog wat pimpen met pijpenragers, pomponnen en glitters voor wie wil... en dan zijn we helemaal klaar voor de Sint zijn komst in onze klas. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen