Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 24 SEPTEMBER

De zomer is weer uit het land. Kijk, deze week kwam er zelfs rook uit de schoorsteen van de school. Dat vonden we fascinerend! Zo was het 's morgens lekker warm in onze klas. 

Nog twee weken en dan blijft Juf Lore thuis om nog wat te rusten voor de baby komt. We hadden toch wel wat vragen over baby's krijgen. Daarom was het thema van de week 'juf heeft een baby in de buik'. Juf Lore las een leuk boekje voor... voor de gelegenheid veranderde ze de titel wel in 'wat zit er in je buik, JUF?'

We brachten foto's en geboortekaartjes mee. Juf Lore maakt er een boekje van en stuurt het dan per mail naar alle mama's en papa's.
Als Juf Lore binnenkort op bezoek komt met de baby, mogen we hem allemaal eens vasthouden... dus dat moest toch al eventjes geoefend worden! Juf Christel zorgde voor een oefenpop. Het lijkt wel een echte baby!

Meneer de uil kwam deze week ook nog eens op bezoek. Hij leerde ons alles over links en rechts. Om de woorden beter te kunnen onthouden, kregen we Links een Lintje om en Rechts een Ringetje gestempeld. 

Meneer de uil gaf ons allerlei opdrachtjes. Zo moesten we met onze linkerhand in onze neus knijpen. 
Hij maakt het ook al eens wat moeilijker... steek je rechterhand omhoog en leg je linkerhand op je knie. 
We leerden ook nog een nieuw vriendje uit de rekenkast kennen... .. Sjaak de draak! Sjaak houdt van VEEL en niet van WEINIG. Hij heeft dan ook veel tanden in zijn bek, veel driehoekjes op zijn rug, een huisje met veel ramen, veel speelgoed in zijn huis, hij drinkt veel water... Hij woont ook op nummer zes, want zes is veel. Jullie kunnen het al raden... we leren over veel en weinig, meer en minder, meeste en minste.
We bekeken eerst wat er allemaal in het rekenhuisje van Sjaak te vinden was... ja, hij houdt echt van veel!
Sjaak liet ons ook opdrachtjes doen: 'leg veel voor Sjaak en weinig voor jezelf!'
 Kijk, Nova heeft niets... dat is ook weinig!
Vrijdag leerde Sjaak ons wat nieuws. We controleren of hoeveelheden even veel zijn! We gaven iedere voorwerp een 'vriendje'.
 Goed kijken en controleren!
Bij Erik heeft ieder bloemetje een vriendje... dat is evenveel! Oei, Sjaak heeft Finn véél bloemetjes gegeven en weinig parels. Het is dus niet evenveel. 
Joepie, Sjaak gaf Lars evenveel bloemetjes als parels. Het is evenveel! Yanaïka had pech. Sjaak gaf haar véél parels en weinig bloemetjes... het is niet evenveel. 

Met juf Anne-Marie leerden we over lang en kort. Hier voor gebruikten we het springtouw met Miesje en Masje... onze meetvriendjes. 


Tijdens de taallessen werkten we ook rond het thema 'juf heeft een baby in haar buik'. We oefenden de woordenschat, oefenden op rijmen, klankjes herkennen... 

We stempelden ook de nieuwe woordenschat na. Dit was nog nieuw voor ons, dus we maakten de oefeningen nog niet helemaal af. 

Tijdens de schrijflessen oefenden we deze week de juiste draairichting van de cirkel in. We maakten mooie pompoenen. Eerst oefenden we op muziek. We kregen allemaal een bandje met lintjes, wat wapperden ze mooi tijdens het draaien. 

We oefenden de draairichting zowel met links als met rechts. Meneer de uil vertelde ons welke hand we mochten gebruiken. 
We oefenden ook weer in het groot op papier en aan het bord. We draaiden rond een sjabloon. 
Toen we klaar waren, mochten we nog een gezichtje tekenen. Wat een mooie pompoenen werden het!
We oefenden ook op een kleiner blad met kleinere sjablonen. Draaien, draaien, draaien maar!
Kijk eens wat een mooie resultaten!

Dit zijn de  werktaakjes van deze week...

1. Egeltje met pijpenragers.
Net als vorige week maakten we weer stekeltjes met pijpenragers. Deze week lukte het ons al veel beter om te draaien. 

2. Egeltje plooien
Ook deze week plooiden we egeltjes. 

3. Kniptaak - kriebelbeestjes

Deze week oefenden we het knippen op een lijn. We kleurden de kriebelbeestjes ook mooi in. Nadien plooiden we de strookjes omhoog en rolden ze omlaag. Zo leek het wel alsof de kriebelbeestjes in het gras kropen. 
4. Puzzeltaak
We maakten deze week een puzzel in een raster. We moesten goed kijken naar de vorm van de blokjes. Hadden we een driehoek nodig of een vierkantje? Het was een leuke opdracht, waardoor we allemaal tot rust kwamen. 

Tijdens de ritmiekles zongen we met juf Nele een leuk dierenliedje. Misschien kunnen we het thuis ook wel eens zingen. 
Dansen doen we op blote voeten. Na de les trekken we onze sokken terug aan. We proberen het al alleen. Het lukt al goed, dus laat het ons thuis ook maar proberen ☺

In het speelbos van de school werden nieuwe speeltoestelen geïnstaleerd.Hier mogen we tijdens de middag op spelen. Deze speeltoestellen moesten we toch even gaan uitproberen! Zo leerden we wat we er wel en niet mee mogen doen. 
Wat leuk, een wiebelbrug! Maar niet te hard wiebelen, dat is niet leuk voor de andere kinderen. 
 We stapten ook op boomstammen. 
 Als we er niet afkonden, dan vroegen we een vriendje om hulp. Joepie, zo lukte het wel. 
 Nog een wiebelbrug, maar deze was al wat moeilijker. Niet erg, wij zijn durvers!!!
 Zo, de nieuwe speeltoestellen werden helemaal goed gekeurd!!!
Oei, van het spelen in het bos kregen we vuile voeten... de klas leek wel op een zandbak. 
 Niet erg, wij helpen de juf graag! 

Het spel van de week was nogmaals 'ruspje smulgraag' Deze week speelden we wel om te winnen!


Vrijdag werd er geknutseld. We maakten een egeltje. Eerst moesten we goed kneden om de klei zacht te maken. We maakten een lijfje. Hiervoor rolden we van de klei een dikke bol en daarna boetseerden we een spitse snuit. 

Met onze vingers knepen we stekeltjes. Dat was goed voor de fijne motoriek!
 Nog twee oogjes erin en klaar was de egel. 
Nu laten we de egel drogen tot volgende week. Als we dinsdag terug naar de klas komen, is hij droog. Volgende week geven we hem nog een kleurtje en klaar is kees!

De week werd weer afgesloten met begeleid spel. Juf Lore speelde ook weer mee. Yanaïka en Samet proberen de pop een pamper aan te doen.

 Bravo!! Helemaal gelukt!!
Er werd ook met de werkbank gespeeld. 
We proberen zelfs wat samen te werken. Hou het wiel goed vast Erik, dan kan Finn er een schroefje in draaien. 
Wij speelden met de auto's!
 Kijk, er vliegt een vliegtuig voorbij. 
Hier werd er flink gebouwd! Het is allemaal nog niet af, maar volgende week kunnen we verder bouwen hoor. Pfieuw!

En zo zit de week er weer op. Hé, wat zien we op de kalender. Maandag hebben we een dagje vrij. Joepie! Dus niet tot maandag, maar... tot dinsdag! ☺☺☺


Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen