Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 17 SEPTEMBER

De week zit er weer op en ook deze week viel er weer heel wat te beleven. 
We hebben onze deur mooi versierd, dus iedereen is welkom!

Ondertussen zijn we al helemaal gewend aan onze klas, dus het werd tijd om het thema 'weer naar school' af te ronden. 
Tijdens de W.O.-lesjes  zagen we dat de klas- en schoolafspraken toch al goed gekend waren. 
We classificeerden voorwerpen volgens de kenmerken 'scherp' en 'zacht'. We mochten eerst voelen en dan het werkblaadje invullen. 
 Ooh, wat voelt een vork scherp aan. 

Tijdens de taallesjes haalde Roos haar boekentas nog eens boven. We probeerden het juiste lidwoord aan de woordenschat te koppelen. Zeggen we 'de boekentas of het boekentas?' 
Roos zocht héél diep in haar boekentas naar schoolmateriaal. Dat vonden we heel erg grappig!

Ook ons rekenbundeltje hebben we deze week afgewerkt. Wat waren we trots!!!
We zochten voorwerpen in de klas die kleiner waren dan de afbeelding van de stift en voorwerpen die ook groter waren. 
We moesten goed zoeken hoor!
We zochten ook de kortste weg naar de school. We vonden het een beetje moeilijk om de juiste weg te kiezen. Daarom werd er klei gebruikt. We maakten eerst een lange worst.
 We legden de worsten op de verschillende wegen.
En dan maar vergelijken... Kijk, deze weg is het korst!
Op dinsdag hoorden we meneer de uil huilen vanuit een hoekje de klas. Hij was zijn pijlen thuis vergeten en vond zijn huisje niet meer terug. We hebben hem natuurlijk de juiste weg gewezen. 
We maakten een weg van pijlen. 
Samen met meneer de uil, oefenden we de richtingen in: 'naar boven', 'naar onder', 'vooruit', 'achteruit'... Als meneer de uil op je hand zat, mocht je aan de andere kinderen vertellen hoe hun pijl moest 'vliegen'. 
Meneer de uil maakte het wat moeilijker. Hij omschreef een wegje dat we moesten natekenen. "Vb. 2 stappen vooruit, 1 stap naar links."
Kijk, op het wachtblad staan ook pijlen. Die moeten we ook volgen als we onze naam ophangen!

Het schrijfpatroon van deze week was nogmaals de zig-zag-lijn. We maakten wel geen vleermuis meer, maar een egeltje. We oefenden eerst op de speelplaats. Kijk, onze benen vormen ook een zig-zag-lijn. 
 Na wat oefenen, probeerden we het alleen. 
 Kijk eens wat een mooie egeltjes!!!

In de klas oefenden we met scheerschuim...
 ...en op het bord. 
Het ging zo goed, dat het wel wat moeilijker mocht! Met schildersplakband, plakten we zelf een zigzaglijn op papier. 
 Op muziek maakten we weer een zig-zag-lijn. Mooi op de tape blijven!!!
 Zo maakten we weer mooie egels.

En dit zijn de nieuwe werktaakjes van deze week...
1. Egeltje met pijpenragers.
Met pijpenragers maakten we stekels aan de egel. 
2. Egeltje plooien
We volgden het stappenplan en plooiden mooie egels. Het was niet zo makkelijk, dus deze taak komt volgende week nog een keertje aan bod. 
De egeltjes die klaar zijn, hangen nu aan het prikbord op de gang. Zo creëren we daar toch al een herfstsfeertje. 
3. De lexidata.
We maakten nog een keer wat oefeningen met de lexidata. Nu hebben we het systeem helemaal door. 

4. Kniptaak - dino
Deze week knipten we tanden uit voor de dino. We plakten ze op en gaven de dino nog een leuke kleur met wasco's. 

Op donderdag kwamen de mama's en papa's langs in de klas, juf Lore had veel te vertellen. Wij waren er niet bij, maar lagen te dromen in ons bed. We vonden het wel leuk om op vrijdag de foto's van de ouderavond te zien. 

Het spel van de week is 'rupsje smulgraag'
Grote kaarten met lekkere vruchten en groenten liggen verspreid. Een grote kleurige rups komt aangekropen. Ze probeert zoveel mogelijk van die lekkere dingen op te eten. Wie aan de beurt komt, gooit een grote kleurendobbelsteen. Rood betekent dat alle achterste segmenten van de rups tot en met het rode, één voor één opnieuw vooraan mogen aangelegd worden. Daarna wordt de kop terug geplaatst en gehoopt dat de rups nu op één (of meer) van de lekkernijen aanbeland is. 

We spelen deze week nog niet om te winnen, maar proberen zo veel mogelijk kaartjes te verzamelen voor het beurtje om is. Je hebt er wel veel plaats voor nodig hoor!

Op vrijdag sloten we de week af met begeleid spel. We maakten kennis met het speelgoed voor volgende week.
Wij speelden met het kasteel en de ridders.
Wij bouwden de knikkerbaan. We moesten vaak testen om te zien of de knikker wel tot beneden kon rollen. We moesten goed samenwerken!
Wij deden het wat rustiger aan en speelden met de fisher price. 'Tu-ta Tu-ta... hier komt de ziekenwagen!'

En zo zat de week er weer op.
Volgende week komt Erik weer naar de klas. Joepie!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 2 december

Deze week was de sint in ons land. Om maandag kwam hij even langs op school. In het aparte verslagje lees je er meer over. Op donderdag gingen we naar het toneeltje van RSV (relationele en sociale vorming) kijken.  Het thema was dit keer 'samen delen, samen spelen' Juf Lore had zich verkleed als Anna. Meester Danny speelde Bartje. Ze speelden met de blokken. Maar ze kregen ruzie... ze wouden allebei hetzelfde blokje. Ruzie vond de juf niet ok!   Bartje en Anna probeerden het opnieuw.  Ze bouwden deze keer SAMEN een hele mooie toren. Wat flink van hen!!! De rest van de week stonden alle lessen in het teken van de Sint... dus ook de taallesjes. De juf had van zwarte piet twee zakken gekregen.  Die moesten we vullen met de juiste spulletjes.   In de zak met het groene kaartje deden we de woordjes die begonnen met 's'.  De letter 's' klinkt als het sissen van een slang. We bewegen onze hand dan net als een slang....

DE WEEK VAN 1 APRIL

Deze week mochten we, met wat spulletjes die juf Anne-Marie had meegenomen, het paasverhaal namaken. Allereerst namen we het boekje over het paasverhaal er nog eens bij. De juf vroeg ons om naar de prent op de voorkant van het boek te kijken en eens te zoeken welke kleur we het meest zagen. Dat was toch wel overduidelijk de kleur geel, van het zand in de stad Jeruzalem. Wij wisten nu dus ook dat we moesten starten met het zand toe te voegen. Daarna namen we de steentjes, hiermee maakten we de weg die Jezus heeft moeten afleggen tot aan de grot. We voegden ook nog wat plantjes toe. Deze staan voor de palmtakjes waarmee ze zwaaien wanneer Jezus Jeruzalem binnenkomt.  We maakten ook het zware kruis van Jezus. Aan het einde van de weg voegden we nog een grot toe waar Jezus in werd begraven. We waren heel enthousiast over het eindresultaat! De juf had ook een nieuwe pot meegenomen voor de paasboom in te zetten, dus deze hebben we ook even samen veranderd.  ...