Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 12 NOVEMBER

Erik is 6 jaar geworden en dat moesten we vieren in de klas! We startten de feestdag door samen een mooie kroon voor Erik te maken. Iedereen maakte een krulstaartje voor de kroon van Erik. Dat deden ze goed!
Daarna versierden we de kroon nog met stickers en natuurlijk het cijfer "6". Kijk eens hoe mooi hij is geworden!
In de namiddag vierden we verder feest. We feliciteerden Erik door hem een knuffel te geven.
Erik had taart meegenomen met chocolade en pudding. Hier hebben we allemaal lekker van gesmuld. Sommige kinderen lusten niet zo graag taart, maar toch hebben we er allemaal van geproefd. Dat is heel goed!
Kinderen die jarig zijn mogen ook grabbelen in de grabbeldoos. Erik koos een klein beertje.
Daarna was het tijd om het kleine vuurwerkje aan te steken. Dit had Erik gekozen uit al de verschillende activiteiten. Dat vonden we allemaal heel spannend!
Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een verjaardagskaart. Nadat iedereen zijn naam op de kaart had geschreven, werd hij aan Erik overhandigd.
Er was nog wat taart over en die zijn Erik en Wolf aan juf Eline en juf Diana gaan geven. Bij juf Eline mocht Erik weer iets kiezen. Hij koos een mooi kaartje.
Aan het einde van de dag koos Erik er nog voor om het spel 'Elefun' te spelen. 
 Het was een super leuke dag!

We hebben niet alleen gefeest deze week, maar ook nog heel hard gewerkt! Tijdens de werkbeurten W.O. leerden we over fantasie en werkelijkheid. De juf had allerlei prenten meegenomen en wij moesten deze onder het juiste kaartje hangen. Hoorden de prenten onder het kaartje werkelijkheid of onder het kaartje fantasie?
We hebben veel geleerd:
*Kastelen komen niet alleen voor in sprookjes, maar die kan je ook in het echt vinden. Alleen zie je bij de kastelen in sprookjes vaak een draak rondvliegen, dat kan dus niet in het echt.
*We ontdekten ook dat ridders alleen nog in de sprookjes voorkomen, maar je kan wel gaan kijken naar onze koning en koningin.
*Hoe? Superhelden komen alleen voor in sprookjes? Nee, dat klopt niet helemaal. Wij hebben hier ook superhelden. Dat zijn bijvoorbeeld dokters, brandweermannen en de politie. Zij redden ons ook allemaal wanneer we problemen hebben.

Op vrijdag las de juf een boekje voor. Dit boekje ging over ons nieuw thema: "Lichaam". Hier wilden we al graag meer over weten, maar we moeten wachten tot maandag.

Tijdens de lessen schrijven leerden we hoe we een ster moesten vormen. Dat was zeker niet gemakkelijk, maar wat deden we het goed. Vooraleer we op papier zijn gestart, moesten we eerst met zijn alle naar buiten. Daar tekende de juf een ster op de grond en wij moesten dit patroon volgen op muziek.
Zo, dat lukte prima. Nu eens op papier proberen.  Ook dit ging reeds vlot.

Op donderdag namen we (voor even) afscheid van Lars. Hij gaat voor een aantal weken naar een ander klasje in een ziekenhuis, maar wat heel belangrijk is, Lars komt ook weer terug naar onze klas. We maakten een boekje voor hem met allerlei mooie tekeningen. Wanneer hij dan even aan ons wil denken, kan hij in zijn boekje bladeren. Jammer genoeg zijn er van deze activiteit geen foto's.

Geniet van jullie lang weekend!

juf Anne-Marie

Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen