Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 4 FEBRUARI

Deze week zijn we gestart met splitsoefeningen in ons werkboekje te maken. Ondertussen weten we namelijk al vrij goed hoe het moet dankzij het bowlen. 
Wie het al goed kon met de prentjes, mocht op het einde van de week een stapje verder gaan. Geen tekeningen meer, maar getalbeelden. Het splitsbord helpt ons om de getallen te splitsen. Kijk, ik splits 2 in 2 en nul.

We kregen tijdens de taalles muntjes van de juf en met deze muntjes mochten we woordjes kopen. Eerst moesten we woordjes zoeken met een 'r'. 
We zochten ook naar woordjes met een 'aa'. 

En er werd natuurlijk ook nog gelezen. De juffrouw vroeg ons om een "blauw-geel-blauw-woordje" te leggen. We mochten de blauwe of gele letter helemaal zelf kiezen. Wanneer we dit gedaan hadden, moesten we het woordje lezen.

We gingen van start met een nieuw godsdienstthema. Het thema past helemaal bij onze taallesjes... het thema heet namelijk: 'letters, lees je mee?'. We gingen deze week de betekenis van onze namen opzoeken.  Kijk maar eens wat we hebben gevonden!
Verder zijn we ook nog op zoek gegaan naar de namen 'Jezus' en 'God'. Deze gingen we zoeken in enkele boeken. "Wauw juf, in deze boeken vind je wel vaak de namen 'Jezus' en 'God'!" Inderdaad, in de Bijbel vinden we veel terug over Jezus en God.
De kinderen kregen een briefje waar ze af en toe op konden spieken.


 "Juffrouw, kijk! Ik heb Maria gevonden!" Wauw, heel goed Erik!

Ook deze week lagen er weer werktaken voor ons klaar.
1. Kniptaak
Deze week oefenden we opnieuw het knippen van gebogen lijnen. Nu waren de boogjes wel wat kleiner. Het is niet makkelijk om op de lijntjes te blijven hoor. 
2. Smartgames
Deze week lagen er ook twee smartgames klaar. Groepje 1 speelt het spelletje 'Bunny Boo' Ze moeten de kaartjes nabouwen. 
Groepje 2 speelde het spelletje 'day and night'. Ze krijgen een schaduwprent die ze moeten nabouwen. Op de achterkant van het kaartje staat de oplossing. Volgende week worden de taken omgewisseld. Zo kan ieder groepje de smartgames eens uitproberen. 

3. Steekparels.
De mozaïekpuzzel vonden we makkelijk. Maar dat mag ook wel eens... zo hadden we eens even een rustmomentje.
4. Patronen.
We bouwden een patroon na op een plaatje. We moesten goed naar het voorbeeld kijken hoor!

Er werd deze week ook een spelletje kaart gespeeld. We draaien per twee een kaartje om. Wie het hoogste getal heeft, wint de kaartjes. Wie op het einde van het beurtje hete meeste kaartjes heeft, is de grote winnaar. Volgende week oefenen we nog eens en dan krijgen we het stappenplan mee naar huis. 

Vrijdag meester Ivo was jarig. Dat is de directeur van onze school. Meester Ivo werd 60 jaar. Op maandag maakten we al een verrassing voor meester Ivo. Aan elke klas van onze school werd gevraagd om een cijfer te versieren en samen met dat cijfer op de foto te gaan. Van de foto's werd dan een mooi album gemaakt, een cadeautje voor meester Ivo. Onze klas kreeg het cijfertje 3. We gingen meteen aan de slag met deze opdracht! 
Wat vinden jullie van het eindresultaat? Wij vonden het in iedergeval erg geslaagd!
Op vrijdag gingen we net na de middagspeeltijd naar het forum. We moesten hééééél stil zijn. Meester Ivo kwam binnen met een blinddoek om. 
 Verrassing meester Ivo!!! Wat was hij blij om zoveel gezichtjes te zien!
Keano mocht het cadeautje afgeven... het album met onze foto. 
We kregen van meester Ivo ook nog wat lekkers. mmm, koekjes met chocolade... dat lusten we wel hoor.
Maar meester Ivo was niet de enige wiens feestje we vierden. We vierden ook de verjaardag van Lars. Hij kreeg een verjaardagskaartje van ons. 
 Lars had ook wat lekkers voor ons bij... Waaaaauuuw, een donut-rups!
 Lars blies alle kaarsjes uit. Bravo!!!
 En toen werd er lekker gesmuld. mmm, topfeestje Lars!


Als afsluiter van de week werd er weer gespeeld. Lars en Yanaïka bouwden wat moois met lego.
Ook bij kevin en Erik werd er gebouwd. Zij maakten wat moois met kid-k'nex.
Nova en Wolf speelden een potje tennis in de gang. We gebruiken wel geen tennisbal, maar een ballon. Een ballon blijft langer in de lucht, waardoor we beter kunnen oefenen. 
Samet en Finn spelen doktertje. Temperatuur meten, goed luisteren op de buik en dan beslissen of er een pilletje nodig is. Arme Roos, zo ziek dat ze is. 
En zo zat de week er weer op...
Geniet van het weekend en tot maandag!



Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen