Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 18 FEBRUARI

Ook deze week waren er weer veel zieke leerkrachten bij ons op school. 
Juf Anne-Marie is nog steeds thuis met een zware longontsteking. Ook volgende week moet ze nog rusten van de dokter. Juf Christel had daarom een goed idee... laten we een beterschapskaartje knutselen! 
Ook de directeur, meester Ivo, is er niet. Hij is niet ziek, maar wordt geopereerd. Juf An is nu de baas op onze school. 
Juf Lore is deze week ook nog jarig. Zullen we dan een kaartje maken voor hen allemaal? Ja, dat doen we!
We kleurden de bloemetjes mooi in. Het werden mooie kaartjes!

Op woensdag was juf Lore jarig. Dat moest gevierd worden. We wouden graag kaarsjes voor op de cake... maar hebben we wel genoeg kaarsjes? Tellen maar! 1,2,3,4...
Ohhhh helaas, we hebben maar 31 kaarsjes en juf Lore wordt er 34. 31 is te weinig!
Gelukkig is juf Lore ook blij met een vuurwerkstokje op de cake. 
Juf Lore had twee soorten cake gebakken. Wij mochten kiezen... vanille-chocoladecake of appelcake. Je kan op de foto zien welke cake we het lekkerst vonden ☺ 
mmm, dat werd smullen!

We gingen deze week ook van start met een nieuw WO-thema. We leren nu over verkeer. We wisten er al heel wat over te vertellen. 
We kijken soms ook naar filmpjes van Aya. Aya leert ons veel over verkeer! Op you-tube kan je de filmpjes van Aya ook bekijken. 
De afpsraken die we maken met Aya, hangen we aan het bord. Dit zijn de afspraken van deze week 'stoeprand is stop' en 'we blijven op de stoep!' Volgende week komen er zeker nog wat afspraken bij.
We deden ook een geluidenquiz. Wat hoor ik daar? Is het een brommer of fiets??? Goed luisteren! We schrijven het nummer bij het juiste prentje. 
We speelden ook wat verkeerssituaties na in de klas. "Opgepast Lars! Op de stoep blijven, anders rijden ze je om!"
Op de stoeprand lopen mag dus niet!
We leerden ook dat we best voor een stilstaande auto langs wandelen. Dan kan de bestuurder je zien en zal ze niet vertrekken. 
Als je er achter de auto wandelt, dan ziet de bestuurder je niet. Als de bestuurder zou vertrekken, kan hij je wel omrijden.

We speelden deze week ook nog eens een spelletje 'oorlogje' met de kaarten. We krijgen het spelletje steeds beter onder de knie. Probeer het thuis ook maar eens uit. We gebruiken 2 doosjes kaarten, maar wel alleen maar de kaarten van 1 tot 6. De andere kaarten blijven in het doosje zitten. 

Tijdens het beurtje Godsdienst las juf Christel in het boekje 'alle kleuren van de regenboog '. Het is nog niet helemaal uit. Volgende week lezen we verder. 
Een regenboog heeft veel kleuren en elke kleur is anders. 
Wij, mensen, zijn een beetje zoals de kleuren van de regenboog omdat we allemaal uniek zijn. De vorm van onze ogen, de kleur van onze huid en zelfs onze favoriete gerechten kunnen verschillen. Maar de belangrijkste kenmerken zijn bij iedereen: we hebben allemaal gevoelens, gedachten, verwachtingen en dromen. We lachen als we gelukkig zijn en we huilen als we droevig zijn. Als je alle mensen van heel de wereld verzamelt, dan zouden we een prachtige regenboog vormen.

Als afsluiter werd er weer gespeeld. Lars en Samet speelden met de magnetische voertuigen. Ze tekende wegen, fietspaden en voetpaden op het bord. Ze maakten zelfs een verkeerslicht met magneetjes. 
Oei, er is file!

Nova, Yanaïka, Finn en Erik maakten een automat op papier. Zij tekenden ook straten en verkeersborden... ze gebruikten een stappenplan om niets te vergeten. 
Kijk, een voetpad voor de voetgangers.
De automat moet natuurlijk ook worden uitgetest. 'Oei, mijn auto is te groot' zei Nova. De vrachtwagen van Finn past er wel goed op. 
Wolf en Kevin speelden gezellig samen met het circus. Zij kunnen volgende week ook nog met de auto's spelen als ze dat willen. 

En zo zat de week er weer op. 
Tot maandag!

Reacties

Populaire posts van deze blog

DE WEEK VAN 17 SEPTEMBER

De week zit er weer op en ook deze week viel er weer heel wat te beleven.  We hebben onze deur mooi versierd, dus iedereen is welkom! Ondertussen zijn we al helemaal gewend aan onze klas, dus het werd tijd om het thema 'weer naar school' af te ronden.  Tijdens de W.O.-lesjes  zagen we dat de klas- en schoolafspraken toch al goed gekend waren.  We classificeerden voorwerpen volgens de kenmerken 'scherp' en 'zacht'. We mochten eerst voelen en dan het werkblaadje invullen.   Ooh, wat voelt een vork scherp aan.  Tijdens de taallesjes haalde Roos haar boekentas nog eens boven. We probeerden het juiste lidwoord aan de woordenschat te koppelen. Zeggen we 'de boekentas of het boekentas?'  Roos zocht héél diep in haar boekentas naar schoolmateriaal. Dat vonden we heel erg grappig! Ook ons rekenbundeltje hebben we deze week afgewerkt. Wat waren we trots!!! We zochten voorwerpen in de klas die kleiner waren dan de afbeelding van de s...

de week van 2 december

Deze week was de sint in ons land. Om maandag kwam hij even langs op school. In het aparte verslagje lees je er meer over. Op donderdag gingen we naar het toneeltje van RSV (relationele en sociale vorming) kijken.  Het thema was dit keer 'samen delen, samen spelen' Juf Lore had zich verkleed als Anna. Meester Danny speelde Bartje. Ze speelden met de blokken. Maar ze kregen ruzie... ze wouden allebei hetzelfde blokje. Ruzie vond de juf niet ok!   Bartje en Anna probeerden het opnieuw.  Ze bouwden deze keer SAMEN een hele mooie toren. Wat flink van hen!!! De rest van de week stonden alle lessen in het teken van de Sint... dus ook de taallesjes. De juf had van zwarte piet twee zakken gekregen.  Die moesten we vullen met de juiste spulletjes.   In de zak met het groene kaartje deden we de woordjes die begonnen met 's'.  De letter 's' klinkt als het sissen van een slang. We bewegen onze hand dan net als een slang....

DE WEEK VAN 1 APRIL

Deze week mochten we, met wat spulletjes die juf Anne-Marie had meegenomen, het paasverhaal namaken. Allereerst namen we het boekje over het paasverhaal er nog eens bij. De juf vroeg ons om naar de prent op de voorkant van het boek te kijken en eens te zoeken welke kleur we het meest zagen. Dat was toch wel overduidelijk de kleur geel, van het zand in de stad Jeruzalem. Wij wisten nu dus ook dat we moesten starten met het zand toe te voegen. Daarna namen we de steentjes, hiermee maakten we de weg die Jezus heeft moeten afleggen tot aan de grot. We voegden ook nog wat plantjes toe. Deze staan voor de palmtakjes waarmee ze zwaaien wanneer Jezus Jeruzalem binnenkomt.  We maakten ook het zware kruis van Jezus. Aan het einde van de weg voegden we nog een grot toe waar Jezus in werd begraven. We waren heel enthousiast over het eindresultaat! De juf had ook een nieuwe pot meegenomen voor de paasboom in te zetten, dus deze hebben we ook even samen veranderd.  ...