Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 27 OKTOBER

Het is alweer zover... de eerste vakantie staat voor de deur. 
De kinderen kunnen een weekje rust wel goed gebruiken, want we hebben weer heel wat gedaan.

We leerden deze week de liggende acht aan. We oefenden eerst met de white-board-stift en met een auto. Toen de beweging er goed in zat, hebben we de patronen met onze schrijfpotlood gemaakt. 


Tijdens rekenen oefenden we verder op de begrippen meer en minder. We moesten hoeveelheden beoordelen: 'waar ligt het meeste', 'waar ligt het minste'. Ook moesten we nu zelf 'minder' of 'meer'  leggen dan de juf. We oefenden eerst goed met materiaal, want het was niet zo makkelijk als het leek. 



Woensdag was juf Katleen er niet. Juf Lore oefende met ons de begrippen 'groot' en 'klein' verder in. We legden verschillende materialen van 'klein naar groot' of van 'groot naar klein'. 


Kijk eens wat een groot ei!!!



Op vrijdag toonden we juf Katleen hoe goed we al konden seriëren. 



Bij juf Christel speelden we tafel-poppenkast. We speelden het verhaaltje van 'Roodkapje' na. 



Tijdens de taalbeurten maakten we vooral oefeningen in onze bundel. We haalden ook meneer uil nog eens uit zijn huisje. Hij kwam ons helpen bij een oefening over 'links' en 'rechts'.

Op donderdag waren we maar met 4 kinderen in de klas. Timothy en Viggo waren op onderzoek, Luka kreeg buisjes in zijn oren. Juf Christel en juf Lore speelden daarom tafel-poppenkast met ons. Eerst werd er goed geoefend. Louis, Alexander en juf Christel kozen voor Roodkapje.  

Hanne-Lore en Mathias kozen voor de drie biggetjes. Dat kenden ze nog van bij meester Erik.

Na het oefenen was het tijd voor het echte werk. We begonnen met het sprookje van Roodkapje. 

Hanne-Lore en Mathias keken met volle bewondering naar hun klasgenootjes. Goed gedaan!!!

Toen was het de beurt aan Mathias en Hanne-Lore. Ook zij deden het heel goed, bravo!

We weten nu al héél véél over sprookjes. We maakten dus zelf een sprookje! Eerst moesten we goed afspreken wie het hoofdpersonage zou zijn, wie de slechterik was, wat er ging gebeuren... We hebben voorstellen gedaan, overlegd en gestemd. We maakten ook zelf de tekeningen. Het werd zo'n mooi sprookje, dat we het tijdens de maandafsluiting aan de andere kinderen van onze afdeling mochten vertellen. 
Eerst werd er weer goed geoefend in de klas. 

Juf Lore liet onze tekeningen zien op de laptop.

We oefenden met een speelgoed-mircofoon. 

Tijdens de maandafsluiting werden onze tekeningen getoond op groot scherm. 

We mochten spreken in een ECHTE microfoon en kregen een luid applaus!! Bravo!

De jarigen van september en oktober werden ook 'gevierd'. Hanne-Lore mocht naar voor komen. Er werd gezongen en ze kreeg een gelukspoppetje.

Vrijdag was iedereen in vakantiestemming. Toch maakten we er een leuke en leerzame dag van. Iedereen mocht zich verkleden en wie wou kreeg een spin op het gezicht getekend.

We gingen van start met een bewegingsliedje. Wie thuis nog eens wil oefenen, kan op de link hieronder klikken.



We deden heel wat 'toverproefjes'. 
Wist je dat je een plastic spookje kan laten zweven als je met een sjaal over een ballon wrijft...

Wist je dat een propje papier in een beker niet nat wordt als je een bekertje recht naar beneden duwt in een bakje met water...

Wist je dat olie drijft op water?  
 en als je er dan afwasmiddel bij doet, dan drijft de olie niet meer...

 Weet je wat er gebeurd als je in een bordje met water en peper een vinger met afwasmiddel steekt? 
 Louis deed héél véél peper in het bordje water. 
 Kijk de peper zwemt naar de rand als je er een vinger afwasmiddel insteekt!

Wist je dat er een nieuwe kleur ontstaat als je twee kleuren mengt? 
hokus pokus met wat franje... rood en geel wordt oranje!
 Hokus pokus met een zoen, geel en blauw wordt groen!
 Hokus pokus met wat raars, rood en blauw wordt paars!

Juf Lore had ook een speciale machine bij. Daarmee kan je spokenscheetjes maken... hihi, nee hoor het is gewoon popcorn.

Waauw, dat kon knallen zeg!!!

En popcorn lusten we wel hoor!


We maakten ook een mooie toverstok. Eerst moesten we in verf blazen met een rietje. Zo maakten we mooi 'vuurwerk'. Nadien moesten we zwart papier schreuren om er een toverstaf van te maken. 




onze appelrupsen zijn ook klaar. Zij liggen nu op de herfstkast in onze gang. 

We  maakten ook wat werktaakjes. Na de vakantie komen ze nog eens aan bod, behalve de snoepjestaak. We maakten stap voor stap tekeningen op een toverpapier. Als we krasten in op het zwarte blad, kwam er een tekening in verschillende kleuren tevoorschijn.

We rijgden een lintje om een herfstblad. 


 We maakten bolletjes van klei voor de monstertjes.

Maar de leukste taak was toch wel de snoepjestaak. Met een pincet visten we snoepjes uit het spinnenweb. We mochten ze nadien ook lekker opsmikkelen. Joepie!

Er werd ook nog gewerkt in de halloweenbundel. Hij is niet helemaal af... maar wie wil, mag dat in de herfstvakantie doen. 

Er werd ook nog gespeeld. We mochten drie dingen uitproberen. Zo konden we kiezen voor de dino-poten. 
 We hebben ook tennis gespeeld met pompoenen. 
 We gooiden ook een piramide van spookjes omver. 

Zo zat de week er weer op.
Fijne vakantie!!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen