Doorgaan naar hoofdcontent

de week van 2 december

Deze week was de sint in ons land. Om maandag kwam hij even langs op school. In het aparte verslagje lees je er meer over.

Op donderdag gingen we naar het toneeltje van RSV (relationele en sociale vorming) kijken. 
Het thema was dit keer 'samen delen, samen spelen' Juf Lore had zich verkleed als Anna. Meester Danny speelde Bartje. Ze speelden met de blokken.
Maar ze kregen ruzie... ze wouden allebei hetzelfde blokje.
Ruzie vond de juf niet ok! 
 Bartje en Anna probeerden het opnieuw.
 Ze bouwden deze keer SAMEN een hele mooie toren. Wat flink van hen!!!

De rest van de week stonden alle lessen in het teken van de Sint... dus ook de taallesjes. De juf had van zwarte piet twee zakken gekregen. 
Die moesten we vullen met de juiste spulletjes. 
 In de zak met het groene kaartje deden we de woordjes die begonnen met 's'. 
De letter 's' klinkt als het sissen van een slang. We bewegen onze hand dan net als een slang. 
Het woordje stiften begint met 's'!
 In de andere zak stopten we de woordjes die begonnen met 'p'. 
De letter 'p' is een plofletter. We voelen hem ploffen tegen onze hand. 
Het woordje potloden begint ook met 'p'.
Doordat we goed oefenden met de zakken, lukte het ons ook beter om de oefening in ons boekje te maken!

Tijdens de rekenlesjes oefenden we weer op het schrijven van de getallen. We oefenden nog eens met de gelzakjes van juf Katrien. Dat vinden we toch zo leuk! We gooiden met  de dobbelstenen. Wel getal lezen we af? 

Tijdens de schrijfles maakten we deze week een dak voor de pieten. We oefenden eerst weer goed op groot formaat. 
We deden ook een motorische oefening als intro.... de pietenkruisloop. Met onze linkerhand tikten we onze rechterknie en met de rechterhand de linkerknie. Niet gemakkelijk hoor!
We maakten ook zelf een speciaal schrijfblad. We plakten eerst een zigzagpatroon met tape op ons blad; 
Nadien beschilderden we ons blad met blauwe verf. 
Toen de verf droog was, mocht de plakband er weer af. Zo hadden we een mooie baan om tussen te schrijven. 
 De juf hing al onze werkjes op in de gang. Wat mooi!
 Op vrijdag oefenden we de zig-zag-lijn nog eens in met een werkblad. 

Tijdens de godsdienstles leerden we met juf Lara over advent. We wachten dan op kerstmis en tellen de dagen af met een adventskrans. Iedere week steken we een kaarsje aan. 
 We kregen van juf Lara ook allemaal een kaarsje. 
 Dat was zoooo gezellig!
We knutselden zelf ook een adventskrans met onze handjes. Juf Katrien heeft ons goed geholpen. 
We steken niet alleen elke week een kaarsje aan... Iedere dag mag het kindje van de dag ook een chocolaatje eten. mmm, dat vinden we wel lekker! Als alle deurtjes van de kalender open zijn, dan is het Kerst!

Het spelletje van de week was 'Breintje beer'. 
 We speelden memorie met de getalkaartjes. 
Kijk, vijf ogen op een dobbelsteen en vijf blokjes op een touw... vijf en vijf is evenveel. Joepie een punt. 
 Kijk, Alexander vond ook twee dezelfde hoeveelheden. 

Ook de werktaken hadden wel wat met Sinterklaas te maken. 
1. Stickerkaart. We plakten de stickers op de juiste plaats en maakten zo een mooi knutselwerkje voor de Sint. 
 2. letterkoekjes: We leggen met letterkoekjes de woordjes na. 
3 Schoentjes vullen: net als zwarte piet mochten we schoentjes vullen. Maar opgelet, we moesten wel goed naar de kaartjes kijken. Zo wisten we hoeveel koekjes we in elke schoen mochten leggen. 
4. Servettentaak: Binnenkort zijn het feestdagen. We leerden deze week servetten in een vierkant of een rechthoekje plooien. Niet gemakkelijk hoor, maar we deden ons best!

Op vrijdag werd er weer samengespeeld. Zo sloten we de week op een leuke manier af. 

Fijn weekend en tot maandag!


Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen