Doorgaan naar hoofdcontent

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst. 





De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...
 We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas. 
Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht. 

 Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen. 
 Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien. 
 We deden dat met een knikker in een borrelglaasje. 
Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen. 
 Ook op papier lukte het al goed. 
Wat een mooie slingers toch!
Ook op het bord maakten we mooie lussen. De juffen plakten een dikke strook plakband onderaan ons blad. Nu moesten onze lussen iedere keer weer botsen op de lijn. 

Tijdens de rekenlesjes oefenden we de getallenrij in. We moesten doortellen en terugtellen, maar ook tellen vanaf een opgegeven getal. Een pijltje hielp ons om de juiste richting uit te tellen. 

Deze week stonden er ook heel wat speciale activiteiten op het programma. Op maandag was er een toonmoment in onze afdeling. Iedereen klas mocht iets tonen dat ze graag met de andere kinderen wouden delen. Wij zongen ons nieuwjaarsliedje en Sana toonde haar tekenfilmpje dat ze had gemaakt. 

Tijdens de turnles speelden we apenspel. Dat was leuk zeg! We klommen en klauterden en probeerden de vloer van de turnzaal niet te raken. 

We vierden ook nog heel wat feest. Op woensdag vierden we de verjaardag van Louis. We vierden niet in de klas, maar in het forum, want Louis had pannenkoeken bij. Die moet je opwarmen in de microgolfoven. 
 We mochten er ook choco, suiker of confituur opsmeren. Bijna iedereen koos voor choco ☺We probeerden zelf onze pannenkoek op te rollen. 
 Er werd lekker gesmuld. 
 Ook meester Jody kwam eens proeven. 
Ook meester Michiel wou wel graag een pannenkoek. De grote kinderen zongen voor Louis, dat vond hij wel leuk 
 Louis had vlagjes bij, daar mochten we in de gang eens flink mee wapperen. 
 Louis koos ook nog een ring uit de grabbeldoos. 
Op donderdag was het nog eens feest, we vierden de verjaardag van Alexander. Hij bracht een speciale cake mee. Hij zag eruit als een minion. 
 We bliezen slingers als versiering. 
 Alexander koos een vuurwerkstokje voor op zijn cake. 
Ohhh, als we de cake opensnijden is hij helemaal bruin. mmm, het is chocoladecake. Dat lusten we wel hoor!
 Ze werd flink gesmuld!
 Alexander koos nog een voetballer uit de grabbelbox

We leerden deze week niet alleen over het geven en krijgen van cadeautjes. We maakten er ook voor anderen. Zo bakten we koekjes voor onze mama's en papa's. Helaas zijn er niet veel foto's omdat de batterij het liet afweten tijdens de activiteit. 
We maakten ook een pakje voor een klasgenootje. Er werd hard en in het grootste geheim gewerkt. Nadien helpen we elkaar bij het inpakken. We hielden het inpakpapier voor elkaar vast. 
Plakband nemen vonden we wel wat moeilijk, maar moeilijk gaat ook...
 Opletten! De plakband moet op het papiertje en toch niet op de vingers ☺

Vandaag was het de laatste dag voor de vakantie. We maakten er daarom een 'kerstdag' van. Juf Katrien was ziek, dus kon helaas niet bij zijn. We deden allerlei activiteiten. Zo lagen er op tafel een heleboel sneeuwballen met prentjes op. 
Het woordje 'schaats' begint met 's'. We horen het lettertje sissen als een slang.
 Het woordje 'winterjas' begint met 'w'. We voelen een windje op onze hand. 
We knutselden een sensorisch zakje. We tekenden een sneeuwman over op het zakje en vulde het met gel. In de gel deden we ook nog wiebeloogjes, een stukje foam als neus en kraaltjes of knoopjes.
Nu is ons zakje omgetoverd tot een spelletje. We moeten proberen om de ogen, neus en kraaltjes op de juiste plaats te schuiven. 
 We speelden tussendoor ook met de winter-waterbak. 
 We mochten ook suikerstokken vissen uit een tas. Op het einde van de dag kreeg iedereen er ook eentje mee naar huis. 
Er werd ook nog geschreven. We maakten feestelijke lusjes op muziek. Juf Annelies kwam ons helpen. 
De kinderen die naar de kiné gingen, maakten er met juf Annelies een mooie kerstboom. 
We gingen ook nog naar de kerstviering. Juf Lore moest vertellen en wij hebben flink geluisterd met de andere kinderen van de school. Hierdoor zijn er geen foto's van. Na de viering deden we alle deurtjes van onze adventskalender open. Dat betekent... tijd voor een feestje!
We deelden eerst onze zelfgemaakte cadeautjes uit aan elkaar. 
 We zeiden flink alstublieft en dank je wel... net zoals we deze week geoefend hadden. 
 En dan maar open doen... 
 Ohh, Mart vindt zijn cadeautje alvast erg leuk. Ohhh, een mooie kerstboom. 
 Ook Sana is héél erg blij met haar mooie armband van Tuur. 
 Dank je wel Tuur! Tuur vindt zijn vliegtuig ook héél mooi. Dario heeft het helemaal in zijn zijn lievelingskleur beschilderd. Wat lief van Dario.
 Ohh, nog meer vliegtuigjes...
 En nog meer blijke gezichtjes. 
 Wat hebben we dat toch knap gedaan voor elkaar. 
Ook de cadeautjes voor papa en mama werden klaargelegd zodat we ze niet zouden vergeten!
We maakten ook nog engelenscheetjes. Dat lusten we toch zo graag. 
Toen was het tijd voor ons feestje. Erik had leuke fluitjes bij. We mochten eens heel hard toeteren. 
 Nadien werd er lekker gesmuld van wat cake en een beetje popcorn. 

Vrolijk Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar allemaal!


Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g