Doorgaan naar hoofdcontent

de week van 17 februari

Vorige week kregen we de opdracht van de juf om eens in onze kasten te neuzen. Op maandag vertelden we maar al te graag over onze vondsten.

Er werd deze week ook weer heel wat gefeest. Op maandag was Dario jarig. We versierden de tafel en bliezen slingers.
 Dario had ook een groot vuurwerkstokje meegebracht.
 Amai, wat flikkerde en fonkelde dat mooi!!!
 Nadien werd er lekker gesmuld van de heerlijke taart.
 Dario koos ook nog voor een spelletje memorie...
 En we zochten ook nog naar de 10 verschillen op de prent.
Op donderdag was juf Lore jarig. Weer feest!
 Juf Lore koos ook voor een vuurwerkstokje.
 Wat mooi!
Juf Lore had cake gebakken. Ze is niet zo'n goede bakker als de papa van Dario, maar er werd toch wel weer goed gesmuld.

Tijdens de lesjes taal zochten we klankjes in woorden. We gebruiken hier ook een spiegeltje voor. Kijk, ik hoor 'aa', want mijn mond gaat wijd open!
Er werd ook heel wat gelezen. We moeten goed kijken wat er staat hoor... want als we een lettertje bijvoegen of weglaten, dan wordt er een ander woordje gevormd.

Tijdens de schrijflessen oefenden we op het patroon dat aan de basis ligt van vele letters zoals 'a','o', 'g', 'd'... We maakten er een feestmasker van. We oefenden in het groot...
 Met scheerschuim...
 En ook op papier...

Tijdens de lesjes wo hadden we het nog over kleding. We bespraken de foto's van onze zoektocht in ons huis. Nadien verdeelden we ook kaartjes.
Op vrijdag speelden we een spelletje. Twee kindjes moesten de ogen sluiten en de andere twee kindjes moesten met de juf mee achter het scherm. 
 We begonnen eenvoudig... zien jullie al wat er veranderd is? 
 En hier? Dat is nog makkelijk hé...
 Tijd om het wat moeilijker te maken. 
We moesten vertellen WAT  en bij WIE er wat verandert was. 'een riem' was dus niet voldoende als antwoord. 'Jotbir draag een riem' was wel goed. Er werd ook iedere keer besproken of het kledingstuk voor jongens/meisjes/beide was en bij welk weertype ze het best gedragen konden worden. 
Op die manier werd de woordenschat ook nog eens geoefend. Soms vergissen we ons nog wel eens. Louis heeft geen wasspeld aan hoor! Louis draagt haarspeldjes. 
 Een wasspeld en een haarspeld is dus niet hetzelfde.
Wat veranderen we aan Tuur en Erik? 
 Tadaaaa... Oei ,de broek van Tuur is wat groot. 
Tuur draagt oorwarmers. Daar krijg je warme oren van. Maar... oorwarmers en koptelefoons zijn wel niet hetzelfde! Met een koptelefoon kan je naar muziek luisteren of je net helemaal afsluiten van geluidjes. 
Van deze kledingstukken krijg je warme handen, maar ze heten anders. Erik draagt handschoenen, daarin zitten alle vingers apart. Tuur draagt wanten, dan zitten je vingers samen, maar je duim apart. 
 Deze dingen draag je allebei rond je pols. We zien een polsband en een armband.
 Kunnen we weer raden wat er anders is?
 Hé, er is iets geks aan de hand bij Louis. Hij draagt een hemd...
... op een hemd. Dat vonden we wel grappig. Het was dan ook een leuke oefening. 

Deze week waren ook weer 3 werktaken. Ze sloten een beetje aan bij het thema. 
1. was ophangen: We hingen de kleertjes van de barbies aan de wasdraad. 
 2. plooitaak: We plooiden broeken op.  We  moesten er goed op letten dat de broekspijpen mooi op elkaar lagen. 
3. Sorteertaak:  We sorteerden de prentjes van het thema nu niet volgens de criteria jongen/meisje/beiden of koud/warm. Maar linkten ze aan het juiste lichaamsdeel. 

We knutselden als afsluiter nog een olifanten-fluitje in elkaar. 
Ik vergat een foto te nemen van het resultaat, maar ik denk wel dat jullie het thuis allemaal al konden zien (of misschien vooral horen...)

Reacties

Populaire posts van deze blog

DE WEEK VAN 17 SEPTEMBER

De week zit er weer op en ook deze week viel er weer heel wat te beleven.  We hebben onze deur mooi versierd, dus iedereen is welkom! Ondertussen zijn we al helemaal gewend aan onze klas, dus het werd tijd om het thema 'weer naar school' af te ronden.  Tijdens de W.O.-lesjes  zagen we dat de klas- en schoolafspraken toch al goed gekend waren.  We classificeerden voorwerpen volgens de kenmerken 'scherp' en 'zacht'. We mochten eerst voelen en dan het werkblaadje invullen.   Ooh, wat voelt een vork scherp aan.  Tijdens de taallesjes haalde Roos haar boekentas nog eens boven. We probeerden het juiste lidwoord aan de woordenschat te koppelen. Zeggen we 'de boekentas of het boekentas?'  Roos zocht héél diep in haar boekentas naar schoolmateriaal. Dat vonden we heel erg grappig! Ook ons rekenbundeltje hebben we deze week afgewerkt. Wat waren we trots!!! We zochten voorwerpen in de klas die kleiner waren dan de afbeelding van de s...

de week van 2 december

Deze week was de sint in ons land. Om maandag kwam hij even langs op school. In het aparte verslagje lees je er meer over. Op donderdag gingen we naar het toneeltje van RSV (relationele en sociale vorming) kijken.  Het thema was dit keer 'samen delen, samen spelen' Juf Lore had zich verkleed als Anna. Meester Danny speelde Bartje. Ze speelden met de blokken. Maar ze kregen ruzie... ze wouden allebei hetzelfde blokje. Ruzie vond de juf niet ok!   Bartje en Anna probeerden het opnieuw.  Ze bouwden deze keer SAMEN een hele mooie toren. Wat flink van hen!!! De rest van de week stonden alle lessen in het teken van de Sint... dus ook de taallesjes. De juf had van zwarte piet twee zakken gekregen.  Die moesten we vullen met de juiste spulletjes.   In de zak met het groene kaartje deden we de woordjes die begonnen met 's'.  De letter 's' klinkt als het sissen van een slang. We bewegen onze hand dan net als een slang....

DE WEEK VAN 1 APRIL

Deze week mochten we, met wat spulletjes die juf Anne-Marie had meegenomen, het paasverhaal namaken. Allereerst namen we het boekje over het paasverhaal er nog eens bij. De juf vroeg ons om naar de prent op de voorkant van het boek te kijken en eens te zoeken welke kleur we het meest zagen. Dat was toch wel overduidelijk de kleur geel, van het zand in de stad Jeruzalem. Wij wisten nu dus ook dat we moesten starten met het zand toe te voegen. Daarna namen we de steentjes, hiermee maakten we de weg die Jezus heeft moeten afleggen tot aan de grot. We voegden ook nog wat plantjes toe. Deze staan voor de palmtakjes waarmee ze zwaaien wanneer Jezus Jeruzalem binnenkomt.  We maakten ook het zware kruis van Jezus. Aan het einde van de weg voegden we nog een grot toe waar Jezus in werd begraven. We waren heel enthousiast over het eindresultaat! De juf had ook een nieuwe pot meegenomen voor de paasboom in te zetten, dus deze hebben we ook even samen veranderd.  ...