Doorgaan naar hoofdcontent

de week van 17 februari

Vorige week kregen we de opdracht van de juf om eens in onze kasten te neuzen. Op maandag vertelden we maar al te graag over onze vondsten.

Er werd deze week ook weer heel wat gefeest. Op maandag was Dario jarig. We versierden de tafel en bliezen slingers.
 Dario had ook een groot vuurwerkstokje meegebracht.
 Amai, wat flikkerde en fonkelde dat mooi!!!
 Nadien werd er lekker gesmuld van de heerlijke taart.
 Dario koos ook nog voor een spelletje memorie...
 En we zochten ook nog naar de 10 verschillen op de prent.
Op donderdag was juf Lore jarig. Weer feest!
 Juf Lore koos ook voor een vuurwerkstokje.
 Wat mooi!
Juf Lore had cake gebakken. Ze is niet zo'n goede bakker als de papa van Dario, maar er werd toch wel weer goed gesmuld.

Tijdens de lesjes taal zochten we klankjes in woorden. We gebruiken hier ook een spiegeltje voor. Kijk, ik hoor 'aa', want mijn mond gaat wijd open!
Er werd ook heel wat gelezen. We moeten goed kijken wat er staat hoor... want als we een lettertje bijvoegen of weglaten, dan wordt er een ander woordje gevormd.

Tijdens de schrijflessen oefenden we op het patroon dat aan de basis ligt van vele letters zoals 'a','o', 'g', 'd'... We maakten er een feestmasker van. We oefenden in het groot...
 Met scheerschuim...
 En ook op papier...

Tijdens de lesjes wo hadden we het nog over kleding. We bespraken de foto's van onze zoektocht in ons huis. Nadien verdeelden we ook kaartjes.
Op vrijdag speelden we een spelletje. Twee kindjes moesten de ogen sluiten en de andere twee kindjes moesten met de juf mee achter het scherm. 
 We begonnen eenvoudig... zien jullie al wat er veranderd is? 
 En hier? Dat is nog makkelijk hé...
 Tijd om het wat moeilijker te maken. 
We moesten vertellen WAT  en bij WIE er wat verandert was. 'een riem' was dus niet voldoende als antwoord. 'Jotbir draag een riem' was wel goed. Er werd ook iedere keer besproken of het kledingstuk voor jongens/meisjes/beide was en bij welk weertype ze het best gedragen konden worden. 
Op die manier werd de woordenschat ook nog eens geoefend. Soms vergissen we ons nog wel eens. Louis heeft geen wasspeld aan hoor! Louis draagt haarspeldjes. 
 Een wasspeld en een haarspeld is dus niet hetzelfde.
Wat veranderen we aan Tuur en Erik? 
 Tadaaaa... Oei ,de broek van Tuur is wat groot. 
Tuur draagt oorwarmers. Daar krijg je warme oren van. Maar... oorwarmers en koptelefoons zijn wel niet hetzelfde! Met een koptelefoon kan je naar muziek luisteren of je net helemaal afsluiten van geluidjes. 
Van deze kledingstukken krijg je warme handen, maar ze heten anders. Erik draagt handschoenen, daarin zitten alle vingers apart. Tuur draagt wanten, dan zitten je vingers samen, maar je duim apart. 
 Deze dingen draag je allebei rond je pols. We zien een polsband en een armband.
 Kunnen we weer raden wat er anders is?
 Hé, er is iets geks aan de hand bij Louis. Hij draagt een hemd...
... op een hemd. Dat vonden we wel grappig. Het was dan ook een leuke oefening. 

Deze week waren ook weer 3 werktaken. Ze sloten een beetje aan bij het thema. 
1. was ophangen: We hingen de kleertjes van de barbies aan de wasdraad. 
 2. plooitaak: We plooiden broeken op.  We  moesten er goed op letten dat de broekspijpen mooi op elkaar lagen. 
3. Sorteertaak:  We sorteerden de prentjes van het thema nu niet volgens de criteria jongen/meisje/beiden of koud/warm. Maar linkten ze aan het juiste lichaamsdeel. 

We knutselden als afsluiter nog een olifanten-fluitje in elkaar. 
Ik vergat een foto te nemen van het resultaat, maar ik denk wel dat jullie het thuis allemaal al konden zien (of misschien vooral horen...)

Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen