Doorgaan naar hoofdcontent

de week van 15 juni

De week zit er weer op, dus we hebben weer een verslagje voor jullie klaar. We zijn deze week de lesdagen gestart met het dansje 'lekker fit'. Heb je het dansje thuis ook al eens geoefend? Je kan het dansje vinden op padlet. 
Op vrijdag vertelden we ook wat we thuis deden. We vertelden over onze werkjes, maar ook over de spelletjes die we speelden, het wandelen... 

Er werd ook flink gelezen. 
Op dinsdag lazen we ook om de beurt bij juf Nele.

Er werden ook rekenoefeningen gemaakt. Zo werd er gesplitst met de splitsbordjes...
en er werden ook sommetjes gemaakt met materiaal. De juf speelde een verhaaltje met FisherPrice (vb. 2 mannetjes rijden in de auto, 1 mannetje stapt uit, hoeveel mannetjes blijven er zitten) en wij noteerden het sommetje.
Als iedereen het sommetje had neergeschreven, werd het verhaaltje nog eens gespeeld. Zo konden we controleren of we het juiste sommetje noteerden
Er werd ook geschreven. Thuis maakten we mooie slakjes van onze hand en van klei. Er werden ook slakjes van papier gevouwen. In de klas maakten we op dinsdag grote slakken op de speelplaats en op vrijdag kleurden we met kleine cirkeltjes cirkeltjes op een slakkenhuisje in. (de juf nam foto's van de slakjes die we thuis vouwden en onze kleurwerkjes. Helaas liepen de fotobestanden een beschadiging op, waardoor ze niet meer geopend kunnen worden. dinsdag zal ik er opnieuw een foto van maken en hier toevoegen.)

Samen met juf Nele gingen we op dinsdag weer buiten leren. We speelden volgende spelletjes: 1. We springen op de stipjes naar elkaar toe. Als we elkaar tegenkomen, dan schudden we met de dobbelsteen in ons potje. 
Wie heeft het meeste? Die mag verder springen tot bij het volgende kindje. Het andere kindje gaat terug in de rij staan en wacht tot hij/zij opnieuw mag springen. 
2. De juf heeft de letters die we kennen op de grond geschreven. We staan allemaal op een lettertje. 
De juf roept een lettertje. Wie op het lettertje staat, rent snel tot bij de juf, geeft een high-five en gaat op een ander lettertje staan. Toen de juf merkte dat het goed ging, werden er korte woordjes (vb. aan, oor...) op de grond geschreven en speelden we het spel opnieuw. De juf riep nu geen letters, maar woordjes. 

3. De juf had een grote pot met allemaal propjes. We mochten een propje kiezen en openvouwen. We keken goed welk prentje er op het propje stond. Met welke letter begint het woordje? Rennen maar! Zoek het juiste potje. 
Alexander vond een prentje dat begon met de letter 'v'. 
Deze prentjes horen allemaal blij de letter 's'. Luister maar...'slot' begint met de letter 's'. 

Tijdens de lessen WO leerden we verder over sport en spel. We werkten in onze bundel, maar deden ook een spelletje. Kan jij raden welke sport/spel Erik uitbeeldt? 
Goed geraden!  Erik is aan het dansen.
Weten jullie ook welke sport Mart uitbeeldt? 
Maar natuurlijk, hij speelt tennis. En zo gingen we nog even door. 
We maakten ook een vingerpopje. We kleurden het in en prikten het uit. We maakten ook een bal van een propje papier. Nu kunnen we voetballen, wat leuk!

Er werden ook weer werktaakjes uitgevoerd. We bouwden figuurtjes na met clics en zochten naar de juiste oplossing met de 'pico logico'
Er waren ook kindjes die een 3-D puzzel maakten. 


We speelden deze week het spelletje kroko loko met juf Christel. 
Wist je dat krokodillen hele gevaarlijke dieren zijn die alles opeten, wat maar aan hun neus voorbij komt? Hoe meer ze in dit spel eten, hoe langer ze worden. Elke speler krijgt zijn eigen krokodil. Gooi met de dobbelsteen en zoek een kaartje met een land-, water- of luchtdier. Met een goed geheugen en een beetje geluk wordt jouw krokodil steeds langer. Wie aan het einde van het spel de langste krokodil heeft, is de winnaar van Kroko Loko.

Op vrijdag gingen we weer naar buiten om nieuwe spelletjes te spelen. Maar eerst toonde juf Lore ons een speciaal voorwerp. Weten jullie waar dit voor dient? Ahhh, we kunnen Tuur zijn buik dik maken. 
Maar nee, het is een pomp. Je kan een pomp gebruiken op de banden van een fiets op te pompen.
Hoe pomp je een fietsband op?
Maar met een speciaal buisje erop, kan je ook ballen oppompen. 
bol.com | Doodadeals Balnaalden Set / Ballenpomp Naalden Set - 3 naalden -  opzetstuk - flexibele...
Dat gaan we dus ook proberen. 
maar oeps... de bal gaf een knal. Dat was niet echt de bedoeling. Zo'n plastic ballen kunnen we dus niet oppompen. De juf zal een nieuwe moeten kopen. ☺

Wie kent de spelletjes nog van vorige week? Ja, we leerden knikkeren, hinkelen, elastieken en met waterpistooltjes lettertjes wegspuiten. Als jullie eens in Hasselt zijn, dan moet je maar eens goed rondkijken in de winkelstraten. Daar vind je ook hinkelperken. Misschien zijn er in jouw dorp of stad ook hinkelperkjes te vinden. Als je er eentje vindt, neem dan zeker een foto voor op de blog. 
Knikkeren en elastieken zijn alvast spelletjes die ook tijdens de speeltijd in de smaak vallen. 
Maar ook spelen met de frisbee en voetballen vinden we leuk. 
Juf Christel is een goede keeper!
Ook rekenen op het grote bord is fijn om te doen. 
Op vrijdag leerden we dus nieuwe spelletjes. We leerden ringen werpen. 
Als je petanque wil spelen, is het belangrijk dat je met je speelbal het kleine balletje raakt. Omdat dat niet zo makkelijk is, werd dat deze week geoefend. Met jongleerballen probeerden we het kleinste jongleerballetje te raken. Volgende week spelen we het echte petanquespel. Dan spelen we ook om te winnen. 
We speelden ook minigolf. Met een golfstick moeten we het balletje doorheen allerlei hindernissen loodsen. Tussen de potjes, onder de hekjes en dan in het gaatje.
Juf Christel leerde ons ook het spel 'Antoinette, wie heeft de bal?'. We staan op een rijtje schouder aan schouder. één kindje is de gooier en heeft de bal. Dat kindje staat met de rug naar ons toe. Hij of zij gooit de bal en wij vangen de bal op. één kindje verstopt de bal achter de rug en we beginnen te zingen  'Antoinette wie heeft de bal? Draai je om dan weet je 't al'. De gooier mag zich dan omdraaien en probeert te ontdekken wie de bal achter zijn rug verstopt heeft. 

En zo zit de week er weer op.. Wat vliegt de tijd.
Veel plezier dit weekend en tot dinsdag!

Reacties

Populaire posts van deze blog

DE WEEK VAN 17 SEPTEMBER

De week zit er weer op en ook deze week viel er weer heel wat te beleven.  We hebben onze deur mooi versierd, dus iedereen is welkom! Ondertussen zijn we al helemaal gewend aan onze klas, dus het werd tijd om het thema 'weer naar school' af te ronden.  Tijdens de W.O.-lesjes  zagen we dat de klas- en schoolafspraken toch al goed gekend waren.  We classificeerden voorwerpen volgens de kenmerken 'scherp' en 'zacht'. We mochten eerst voelen en dan het werkblaadje invullen.   Ooh, wat voelt een vork scherp aan.  Tijdens de taallesjes haalde Roos haar boekentas nog eens boven. We probeerden het juiste lidwoord aan de woordenschat te koppelen. Zeggen we 'de boekentas of het boekentas?'  Roos zocht héél diep in haar boekentas naar schoolmateriaal. Dat vonden we heel erg grappig! Ook ons rekenbundeltje hebben we deze week afgewerkt. Wat waren we trots!!! We zochten voorwerpen in de klas die kleiner waren dan de afbeelding van de s...

de week van 2 december

Deze week was de sint in ons land. Om maandag kwam hij even langs op school. In het aparte verslagje lees je er meer over. Op donderdag gingen we naar het toneeltje van RSV (relationele en sociale vorming) kijken.  Het thema was dit keer 'samen delen, samen spelen' Juf Lore had zich verkleed als Anna. Meester Danny speelde Bartje. Ze speelden met de blokken. Maar ze kregen ruzie... ze wouden allebei hetzelfde blokje. Ruzie vond de juf niet ok!   Bartje en Anna probeerden het opnieuw.  Ze bouwden deze keer SAMEN een hele mooie toren. Wat flink van hen!!! De rest van de week stonden alle lessen in het teken van de Sint... dus ook de taallesjes. De juf had van zwarte piet twee zakken gekregen.  Die moesten we vullen met de juiste spulletjes.   In de zak met het groene kaartje deden we de woordjes die begonnen met 's'.  De letter 's' klinkt als het sissen van een slang. We bewegen onze hand dan net als een slang....

DE WEEK VAN 1 APRIL

Deze week mochten we, met wat spulletjes die juf Anne-Marie had meegenomen, het paasverhaal namaken. Allereerst namen we het boekje over het paasverhaal er nog eens bij. De juf vroeg ons om naar de prent op de voorkant van het boek te kijken en eens te zoeken welke kleur we het meest zagen. Dat was toch wel overduidelijk de kleur geel, van het zand in de stad Jeruzalem. Wij wisten nu dus ook dat we moesten starten met het zand toe te voegen. Daarna namen we de steentjes, hiermee maakten we de weg die Jezus heeft moeten afleggen tot aan de grot. We voegden ook nog wat plantjes toe. Deze staan voor de palmtakjes waarmee ze zwaaien wanneer Jezus Jeruzalem binnenkomt.  We maakten ook het zware kruis van Jezus. Aan het einde van de weg voegden we nog een grot toe waar Jezus in werd begraven. We waren heel enthousiast over het eindresultaat! De juf had ook een nieuwe pot meegenomen voor de paasboom in te zetten, dus deze hebben we ook even samen veranderd.  ...