Doorgaan naar hoofdcontent

de week van 22 juni

De laatste week met werkjes thuis en op school zit er weer op. De vakantie is zicht. We gingen er nog een laatste keer flink tegenaan. Als we op school aankomen vertellen we altijd eerst even over de werkjes en de activiteiten die we thuis deden. En er werd weer flink gewerkt!

We leerden deze week het patroon van de vlinder.  Dat is niet zo'n makkelijk patroon, dus er werd eerst in het groot geoefend. 
Ook thuis werd er flink geoefend. 
Wie vouwde er thuis ook een mooie vlinder? 

Er werd natuurlijk ook flink gerekend. 
Thuis werden er ook rekenspelletjes gespeeld. 


Op vrijdagvoormiddag kwam juf Katrien nog eens op bezoek. Ze heeft met alle kindjes gelezen. 
Thuis gingen we weer op zoek naar woordjes met de letter 'p'. Kan jij raden welke woordjes Louis vond? 
Alexander maakte bestaande woordjes met zijn letterdoosje. Weet jij welke woordjes hij heeft gemaakt? Leg ze ook eens met je letterdoosje. 

Tijdens de lesjes WO werkten we onze bundel af. Op dinsdag keken we het filmpje van de schildpad en de haas. 
We leerden  in de klas over samenspelen en eerlijk spelen. We speelden de situaties uit ons bundeltje na. 
Dit is niet zo flink...
We wensen de winnaar proficiat en lachen de verliezer niet uit!
We sluiten niemand uit. Samen spelen is zoveel leuker!
We oefenden in de klas ook nog op het trekken van lijnen met onze lat. De juf hielp ons nog om de lat juist te leggen, maar het trekken van lijnen probeerden we alleen.
Thuis werkten we ook in ons bundeltje. Maar we deden ook wat activiteitjes. Zo deden we de kindjes op de prentjes na met een bal of een ballon. Wie kon het ook zonder de bal of ballon te laten vallen? 
We speelden thuis ook het spelletje 'propjes blazen' De mama van Louis haalde een grapje met hem uit. Ze verstopte een steentje in een van de propjes. Wat was het moeilijk om dat propje weg te blazen... die mama toch ☺

We speelden deze week een laatste keer het spelletje van 'kroko loko'. 

Op dinsdag deden we weer 'leerspelletjes' op de speelplaats met juf Nele en juf Lore. Tijdens het eerste spelletje 'soep met balletjes' werd er geoefend op het splitsen. 
Er werden balletjes in de soepketel gelegd. één kindje sluit de ogen. Ondertussen mag een klasgenootje enkele balletjes uit de soepketel scheppen.
Eens denken, hoeveel balletjes zouden er nu nog in de soepketel liggen?  
Nadien mocht er natuurlijk gecontroleerd worden. Ook de splitsing werd dan nog eens verwoord... 6 kan ik splitsen in 4 en 2.
We speelden ook een spelletje 'getallen trommelen'. De juf trommelde enkele keren op haar trommel en dan moesten wij op het juiste getal gaan staan. Goed luisteren en tellen leek toch niet zo makkelijk te zijn!
Bij het derde spelletje kregen we kaartjes met getallen op. We moesten goed tellen en ontdekken welk getal er weg was. Dan moesten we naar het juiste getal rennen en het kaartje daar neerleggen. 
Bij het laatste spelletje tekende de juf een rooster met lettertjes op de grond. We moesten dan woordjes maken door in de juiste volgorde op de letters te springen. De juffen vergaten helaas een foto te nemen, maar we hebben dit spelletje thuis ook al moeten spelen, dus jullie weten normaal gezien wel hoe het gaat. 

Op vrijdag speelden de juffen een poppenspel.
Maar Saar toch... je kleren zijn veel te warm voor de zomer. 
We hielpen bij het uittrekken van de muts, de jas...
... en ook de warme schoenen. Maar wat zagen we toen, Saar had een kousenbroek aan. 
Saar toch! Die kousenbroek moet ook uit!
Saar en Roos wouden ons graag wat vertellen. Ze gaan tijdens de grote vakantie op reis. Saar gaat naar de Ardennen. 
Ze had ook haar koffer bij... maar Saar toch, dat is toch helemaal geen koffer! Dat is een boekentas.
Dat is beter Saar! 
Saar gaat kamperen in de Ardennen! Wat leuk. 
In de koffer van Saar zitten heel wat spullen die je nodig hebt als je gaat kamperen. Je borden en bestek zijn best van plastic. 
In de Ardennen kan je fijn gaan wandelen. Daarom neemt Saar haar wandelschoenen mee. 
Dit is een vergrootglas, maar je mag ook loep zeggen. Daarmee kan Saar de kriebelbeestjes die ze vindt in het bos beter bekijken. 
Een rugzak is ook handig als Saar gaat wandelen de bossen.
Oh ja, een slaapzak mag ze ook niet vergeten!
Roos gaat naar zee.
Zij heeft ook haar koffer bij. Het is een trolley met wieltjes. Roos gaat naar zee met de trein en blijft slapen in een appartement. 
Wat zou er allemaal in haar koffer zitten? 
Ohh, een windvlieger. Dat is leuk aan zee. Daar is veel plaats en ook veel wind. 
Maar Roos maakt ook veel foutjes. Roos toch, een zwembroek is toch niet voor meisjes! Je moet een badpak mee!
Een paraplu is ook niet juist! Dat is voor de regen. Het is een parasol die je nodig hebt tegen de zon. 
Oei, die handdoek gebruik je in de keuken en niet op het strand. 
Goed Roos, dat is een tandenborstel. Nu is het Saar die een foutje maakt. Dat is een handborstel om kruimels te vegen, daar poets je geen tanden mee Saar!
We vonden het een leuke voorstelling. We keken met veel aandacht. 

Het schooljaar is bijna voorbij, dus in ons buikje begint het stilaan te kriebelen. Gelukkig kon juf Lore ons vrijdag al een beetje over het nieuwe schooljaar vertellen. 
Iedereen keek met volle aandacht.
Iedereen kreeg de powerpoint ook toegestuurd, dus we kunnen hem nog eens bekijken met mama en papa!

Het was deze week erg warm. Alexander ging op donderdag met de kinderen van de opvang naar Bokrijk om wat af te koelen. Wie deed er thuis ook wat leuks? 
Op vrijdag werd het ook erg warm. Juf Lore tekende 's morgens eerst even uit wat we doen bij warm weer. 
Het is dan belangrijk om ons goed in te smeren. Je kan een pet of hoed dragen en wie wil kan ook een zonnebril opzetten. Als het warm is moeten we véél drinken en in de schaduw spelen. Op school hebben we veel schaduw in het bos of onder het afdak. 
Dat hebben we dan ook allemaal flink gedaan. We probeerden het eerst zelf en dan controleerden de juffen of we het goed hadden gedaan. Ze smeerden waar nodig nog wat extra zonnecrème. Wij kunnen dat thuis ook wel eens proberen. 
In de namiddag speelden we waterspelletjes. Alexander speelde in de opvang ook al waterspelletjes. Daar ging het er wel wat natter aan toe dan bij ons ☺
Wij deden allerlei spelletjes. Zo probeerden we een piramide van blikjes om te gooien met een natte spons. 
Dit is het spelletje 'Fons de spons' We proberen om natte sponsjes in het vergiet te gooien. Het kindje met het vergiet probeert zoveel mogelijk sponsjes te vangen. 
We deden ook enkele motorische activiteiten met water. Hier kreeg iedereen een bekertje met een gaatje erin. Het water liep er dus uit. Hiermee moesten we het patroon op de grond volgen. 
We deden hetzelfde met onze namen. 
Ook dit is een motorische activiteit. Met onze tenen proberen we knikkers uit een bak met water te vissen. 
De 'knikkervisjes' lieten we in een lege emmer vallen. 
We speelden ook twee 'estafette-spelletjes' Bij deze spelletjes speelden we om te winnen. Met een soeplepel brengen we water van de ene emmer naar de andere. 
We moeten voorzichtig wandelen!
Anders gaan we knoeien!
In welke emmer zit het meeste water? Dat team wint!
Bij het andere estafette-spelletje brengen we water van de ene naar de andere emmer met een t-shirt. 
We maken de t-shirt nat in de ene emmer en wringen hem uit in de andere emmer. Dat wringen was niet erg makkelijk, maar is wel een goede motorische oefening!
Welke groep heeft nu het meeste water? Want dat team wint. 


Zo zat de week er weer op. 
Tot dinsdag!




Reacties

Populaire posts van deze blog

DE WEEK VAN 17 SEPTEMBER

De week zit er weer op en ook deze week viel er weer heel wat te beleven.  We hebben onze deur mooi versierd, dus iedereen is welkom! Ondertussen zijn we al helemaal gewend aan onze klas, dus het werd tijd om het thema 'weer naar school' af te ronden.  Tijdens de W.O.-lesjes  zagen we dat de klas- en schoolafspraken toch al goed gekend waren.  We classificeerden voorwerpen volgens de kenmerken 'scherp' en 'zacht'. We mochten eerst voelen en dan het werkblaadje invullen.   Ooh, wat voelt een vork scherp aan.  Tijdens de taallesjes haalde Roos haar boekentas nog eens boven. We probeerden het juiste lidwoord aan de woordenschat te koppelen. Zeggen we 'de boekentas of het boekentas?'  Roos zocht héél diep in haar boekentas naar schoolmateriaal. Dat vonden we heel erg grappig! Ook ons rekenbundeltje hebben we deze week afgewerkt. Wat waren we trots!!! We zochten voorwerpen in de klas die kleiner waren dan de afbeelding van de s...

de week van 2 december

Deze week was de sint in ons land. Om maandag kwam hij even langs op school. In het aparte verslagje lees je er meer over. Op donderdag gingen we naar het toneeltje van RSV (relationele en sociale vorming) kijken.  Het thema was dit keer 'samen delen, samen spelen' Juf Lore had zich verkleed als Anna. Meester Danny speelde Bartje. Ze speelden met de blokken. Maar ze kregen ruzie... ze wouden allebei hetzelfde blokje. Ruzie vond de juf niet ok!   Bartje en Anna probeerden het opnieuw.  Ze bouwden deze keer SAMEN een hele mooie toren. Wat flink van hen!!! De rest van de week stonden alle lessen in het teken van de Sint... dus ook de taallesjes. De juf had van zwarte piet twee zakken gekregen.  Die moesten we vullen met de juiste spulletjes.   In de zak met het groene kaartje deden we de woordjes die begonnen met 's'.  De letter 's' klinkt als het sissen van een slang. We bewegen onze hand dan net als een slang....

DE WEEK VAN 1 APRIL

Deze week mochten we, met wat spulletjes die juf Anne-Marie had meegenomen, het paasverhaal namaken. Allereerst namen we het boekje over het paasverhaal er nog eens bij. De juf vroeg ons om naar de prent op de voorkant van het boek te kijken en eens te zoeken welke kleur we het meest zagen. Dat was toch wel overduidelijk de kleur geel, van het zand in de stad Jeruzalem. Wij wisten nu dus ook dat we moesten starten met het zand toe te voegen. Daarna namen we de steentjes, hiermee maakten we de weg die Jezus heeft moeten afleggen tot aan de grot. We voegden ook nog wat plantjes toe. Deze staan voor de palmtakjes waarmee ze zwaaien wanneer Jezus Jeruzalem binnenkomt.  We maakten ook het zware kruis van Jezus. Aan het einde van de weg voegden we nog een grot toe waar Jezus in werd begraven. We waren heel enthousiast over het eindresultaat! De juf had ook een nieuwe pot meegenomen voor de paasboom in te zetten, dus deze hebben we ook even samen veranderd.  ...