Doorgaan naar hoofdcontent

de week van 21 oktober

Ook deze week hebben we weer heel wat geleerd. Op maandag maakten we courgettesoep. In een apart verslagje lees je er alles over! 

Tijdens de lesjes WO leerden we nog over de herfst. We oefenden nog met onze jas, dat lukt steeds beter. Thuis zullen we ook nog oefenen hoor. De jas van Louis vonden we wel héél raar. Die kon langs onder ook open. 
In een oefening kwam het woordje 'vergrootglas' ter spraken. Gelukkig had de juf enkele vergrootglazen in de klas liggen, zo konden we eens ervaren wat dat voorwerp precies doet. 
De juf legde ook enkele vergrootglazen bij de herfstdoos. Zo konden we het herfstmateriaal eens van héél dichtbij onderzoeken.
We deden ook enkele proefjes. In de herfst vallen de blaadjes van de bomen. Wij deden ook een proefje met wat voorwerpen. De vraag was steeds 'wat valt het snelst?'
Wat valt het snelst: 'een knikker of een veer?'
Wat valt het snelst: 'een touwtje of een blaadje?'
We leerden dat de zware dingen het snelste vallen...
In de herfst vallen niet alleen de blaadjes, maar ook de wind kan hard blazen! Kunnen wij ook hard blazen als de wind? natuurlijk... kijk maar eens, we kunnen een knikker wegblazen!
Ook een papiertje kunnen we makkelijk wegblazen...
...maar een stoel is toch wel wat moeilijk. 
Misschien lukt het met drie? Neen, een stoel is te zwaar.
En de tafel? Neen, een tafel is ook te zwaar. 

Met juf Lara werkten we het thema 'lijnen en figuren af'
We maakten ook nog vormen met klei.

Tijdens de rekenlesjes oefenden we verder op de begrippen 'meeste' en 'minste'.
 We controleerden ons antwoord ook steeds weer door 'vriendjes' te maken. 

Tijdens de schrijflessen maakten we een spookje. We oefenden zo op de patronen van de boogjes, cirkels en gegolfde lijnen. Kijk, onze vingers werden spookjes.
We oefenden ook aan bord. Onze spookjes mochten de lijnen wegtoveren.
 Nadien mochten we ook zelf spookjes maken. 
Uit papier werden ook spookjes gescheurd. Zo oefenden we nog eens op onze vingerbewegingen. 

Op vrijdag vierden we halloween. Zo werd de vakantie op een leuke manier ingezet. Juf Katrien was er ook bij, wat fijn!
We deden allerlei activiteiten. Als spelletje speelden we 'kleine magier', een variatie op memorie.
We zochten met de toverstaf naar de juiste figuurtjes. 
We maakten ook drie werktaakjes.
1. we probeerden met een pincet wormpjes uit het web te halen. Als het ons lukte, mochten we ze ook nog eens opeten. joepie!
 2. We zochten tussen de spaghetti-wormen naar spinnetjes en schorpioenen.  
3. We maakten ook nog heksensoep. 
We moesten goed naar het recept kijken en het juist aantal voorwerpen in de ketel gooien.

We deden ook proefjes. Zo toverden we met kleuren.
Het proefje had wel wat tijd nodig. 
Op het einde van de dag leerden we toch dat we van twee kleuren een nieuwe kleur kunnen maken. 
We leerden ook dat playmaïs niet tegen water kan. We mochten ze met een plantenspuit helemaal nat maken. 
Kijk eens, ze verdwijnen!
Ohhh, helemaal weg!
We lieten ook een spookje vliegen. Hiervoor moesten we heel hard over een ballon wrijven. 
 Alexander is wat bang van ballonnen. Hij mocht kiezen hoe dik de ballon werd opgeblazen. Hij wou zelfs de ballon vasthouden. Waaaauw Alexander!
We leerden ook hoe we water en olie konden mengen. Kijk, olie drijft op water.
Een beetje afwasmiddel erbij en hopla... gemengd! Het lijkt wel melk.

 Juf Annelies kwam ook even met ons schrijven. We maakten enge sproken op zwart papier. 
 Wist je dat je van je hand ook een spookje kan maken?  
Je moet met een krijtje een aantal keertjes rond je hand gaan.
Toen we klaar waren, mochten we de achtergrond in kleuren.
Kijk eens naar ons mooie resultaat!

Er werd ook gespeeld. We probeerde alle spookjes om te duwen met het loden bolletje aan ons touw. 
Goed achteruit trekken en dan... loslaten!

Van al dat spelen en werken kregen we wel honger... Wat had de juf nu bij??? Mais... wat gaan we daar mee doen?
Spokenscheetjes maken? Kijk, de mais begint te poppen!
 Spokenscheetjes? Haha, daar lijkt het op, maar het is gewoon popcorn.
We maakten ook nog een lekker drankje met slangen en bloed.... maar nee juf, het is een snoepje en wat grenadine. We mochten nog kiezen wat we erbij wilden, fruitsap of water...
En dan maar lekker smullen.
Voordat we mochten eten, deden we nog eerst even een bewegingsoefening.
We deden een heks na, dat vonden we wel leuk!

Op het einde van de dag namen we nog even een foto van ons allemaal. En buiten.
We deden het voor de spiegel in de lift. 
Wat zagen we toen we uit de lift stapten en het eens héél donker maakten in de gang. Waauw!!! Het verkleedpak van Louis gaf licht!
En zo zat onze griezeldag er weer op.

Er waren deze week ook enkele kindjes ziek. Donderdag waren we zelfs maar met 5 kindjes. Rust dus allemaal maar héél goed uit, zodat we na de vakantie weer met 8 zijn... want dat is toch wel veel gezelliger. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen