Doorgaan naar hoofdcontent

de week van 7 oktober

Deze week hebben we het thema fruit afgerond. Op maandag maakten we lekkere appelmoes.Je kan er alles over lezen in het aparte verslagje.
We leerden deze week ook over het verschil tussen fruit en groenten. Op maandag deden we een sorteeroefening. Wat is fruit en wat niet.
 De mandarijn van Jotbir is fruit. 
En de aardappel, Louis?
Neen, dat is geen fruit. 
Op dinsdag verdeelden we de pluche etenswaren in fruit en groenten. Maar daar vergat ik helaas een foto van te maken. 
Juf Lore haalde op vrijdag de voeldoos eens boven. Ze verstopte fruit onder de isomo en liet ons raden.We mochten niet piepen!
 Wat voel ik daar? allemaal kleine bolletjes... zou het een tros druiven zijn???

Tijdens de taallessen maakten we oefeningen in onze bundel, maar ook met fruit. Wat ligt er achter de citroen, Erik??? oh ja, de peer. 
Wat ligt er voor de banaan, Sana? Natuurlijk, de appel. 
We oefenden ook het gedichtje van appeltje groen verder in. 
We deden dat met gekke stemmetjes...
... en ook eens om de beurt. 

Tijdens de rekenlessen oefenden we de begrippen evenveel en niet-evenveel in. We verdeelden schoolmateriaal en controleerden of er evenveel potloden/gommen/scharen... als kindjes waren. 
Juf Lore verdeelde bloemetjes. Maar juf Lore toch, het is niet eerlijk. We kregen niet evenveel!
Gelukkig konden we het oplossen. We verdeelden de bloemetjes opnieuw en nu kreeg iedereen er drie. Dat is wel evenveel!
 We deden hetzelfde met de kastanjes die we vonden op de speelplaats. 

Met juf Lara leerden we verder over de verschillende lijnen. We mochten met de dobbelsteen gooien en zochten de lijnen op de tafel. We moesten ook vertellen wat voor een lijn we zochten.  
Goed zo, dat is een gebogen lijn. 
We tekenden ook lijnen in onze werkbundel. Kijk, we maken rechte lijnen naar beneden.

Tijdens de schrijfoefeningen maakten we deze week een paddenstoel. We deden het eerst op de grond. 
Op deze manier oefenden we op het maken van bogen en bolletjes.  

We speelden deze week het spelletje 'appels plukken'. 
Wie het eerste alle appels uit zijn/haar boompje kon plukken, was de winnaar. Als ik op het juiste vakje kom met de pijl, dan mag ik appels plukken. 
Maar, op het spelbord kon je ook op een 'pech-vakje' terecht komen! Oei, mijn mandje valt om... alle appeltjes moeten weer terug het boompje in. 


Er lagen deze week weer drie taken klaar.
1.motorische oefening: we raspten wortels. 
2. fijnmotorische oefening: met een pincet legden we (appeltjes) pomponnen op de appelboom. 
3 knipoefening: Oeps, hier vergat ik een foto van te maken. 

De week sloten we af met een speelbeurtje. 


Tot maandag!


Reacties

Populaire posts van deze blog

de week van 23 maart

Ook deze week moesten we weer zo veel mogelijk thuis blijven van de minister. Er waren dan ook geen kindjes te zien op de speelplaats.   en ook niet op de kleine speelplaats.   Toen juf Christel op school was, was er geen kindje in haar lokaal om te praten.    Kijk... niemand...  Ook onze klas zag er leeg uit.  Alexander kwam wel nog enkele dagen naar school. Hij heeft er héél flink gewerkt.   Hij ontdekte dicht bij de busrijen een leuk plekje met super fijne speeltuigen!   Als we allemaal terug zijn, dan zullen we daar zeker eens gaan spelen! Ook de kinderen thuis hebben fijn buiten gespeeld! Er werd gestept en gefietst... Ook juf Lore speelde buiten met haar kindjes.  Er werd ook met krijt getekend. Kan jij ook je naam schrijven op de grond? Of een omtrek maken van je eigen lichaam? Volgende week eens proberen? Stuur dan maar een leuke foto door voor de blog.  Er werd ook veel gewandeld! Onderweg kan je leuke dingen doen! Zoals klimmen e

De week van 4 april

Ook deze week waren we weer met z'n allen thuis. Af en toe moesten juf Christel en juf Lore wel naar school. Meester Ivo is elke dag op school. Zou hij een mondmasker op hebben of doet hij maar alsof? Alexander kwam ook naar school. Hij heeft er heel hard gewerkt! Maar ook thuis werd er flink gewerkt in de bundeltjes...  en op bingel! Juf Lore en juf Christel hebben thuis ook weer op de computer gewerkt. Juf Lore maakte een nieuwe taalbundel. Goed oefenen allemaal, want na de vakantie leren we een nieuw woordje... spannend!!! Sana speelde met blokjes en leerde zo over groot en klein. Kijk, de toren is groter dan haar zusje...  Maar kleiner dan Sana en haar broer!  Er werden niet alleen schoolse vaardigheden geoefend... ook motoriek kwam aan bod tijdens de huishoudelijke taakjes. Kijk maar eens wat een hulpjes wij waren! Tuur hielp papa in de tuin. Amai, wat een flink werkje zeg, daar moet je wel sterk voor zijn! Sana hielp mama in de keuken. mmm, dat g

de week van 16 december

De laatste week van het jaar zit er weer op. Het was een drukke week! Bij juf Christel vertelden we over ons  weekend. Deze week moesten we wat vertellen over de kerstboom of Kerst.  De hele week stond in teken van Kerst. Nog één kaarsje en het is zover...  We kregen ook het vredeslicht op bezoek. Dat lichtje komt uit het land van Jezus. Wij moeten het weer doorgeven aan juf Evi, zo krijgt iedereen het lichtje op bezoek in de klas.  Tijdens de schrijflesjes maakten we slingers voor in de kerstboom. Eerst oefenden we met lintjes. We maakten grote lussen in de lucht.   Nadien lieten we een balletje rond ons lichaam rollen.   Dat lukte al aardig, dus we konden ook al eens rond een sjabloon draaien.   We deden dat met een knikker in een borrelglaasje.  Na goed oefenen, maakten we met ons 'knikkerbekertje' lussen rond de sjablonen.   Ook op papier lukte het al goed.  Wat een mooie slingers toch! Ook op het bord maakten we mooie lussen