Doorgaan naar hoofdcontent

DE WEEK VAN 25 MAART

Op dinsdag kregen we bezoek in de klas. De hond van Finn, Rosie, wilde graag eens een keertje komen kijken. Dit vonden wij super fijn!
We kregen allemaal een snoepje dat we aan Rosie mochten geven.
Eten mensen deze snoepjes ook? Nee, deze snoepjes vinden alleen honden lekker!
Voor we het snoepje aan Rosie gaven, moesten we haar een trucje laten doen. We konden kiezen tussen: poot, lig, zit of praat. Niet iedereen in de klas vond het zo leuk wanneer Rosie begon te blaffen (praten), dus dat vroegen we niet meer.
We mochten Rosie ook aaien. 

Deze week kwam ook Zoem nog eens op bezoek in onze klas. Hij had een verhaaltje bij dat ging over ons nieuw woordje. Al snel hadden de kinderen door dat ons nieuw woordje "maan" was.
Afbeeldingsresultaat voor maan veilig leren lezen
We hingen ook meteen onze nieuwe letter op de juiste plek. Even denken, moet deze letter op het blauwe of het gele blad? Op het blauwe blad natuurlijk juf, want de letter 'm' kan je niet roepen.

Vanaf nu staan op donderdag juf Anne-Marie en juf Lore samen in de klas. Op die manier kan de klas ontdubbeld worden. Wat leuk om in een klein groepje te werken en wat een rust! We vonden het superleuk!

We mochten deze week ook "Ovengeestjes" kleien in het Forum. Al snel zeiden de kinderen dat ze geen geestjes kunnen kleien, maar we kregen stapjes die ons zouden helpen, namelijk:
Stap 1: Knijp je bolletje klei tot een staafje.
Stap 2: Prik nu twee oogjes in je geestje met je vingers en je bent klaar!
De kinderen dachten dat ze geen geestjes konden kleien, maar het resultaat verteld ons toch dat ze dit wel kunnen! Kijk maar eens.

De juf vertelde ons deze week ook over het Paasverhaal. We leerden dat Jezus in dit verhaal ook deelt met anderen (brood en wijn), ook lief is voor anderen en aan anderen denkt (wassen voeten van zijn vrienden). 
Afbeeldingsresultaat voor kathleen amant paasverhaal
We versierden ook onze Godsdiensthoek met een mooie paasboom.

Tijdens de les Meetkunde leerden we over soorten lijnen. Eerst oefenden we in de gang. Juf Lore deed iets wat niet mag!!! Ze tekende een rechte, een gebogen en een gebroken lijn op de grond. OK, de juf mag dus met krijg op de grond tekenen, maar thuis mogen we dat binnen niet nadoen hoor ☺ 
We liepen over de verschillende lijnen om hun vorm te ervaren.
Nadien werden we geblinddoekt. Een klasgenoot moet ons over een lijn leiden. We moesten goed opletten, want we moesten raden over welke lijn we liepen. 
In de klas maakte de juf de lijnen na met klein. We werden weer geblinddoekt en moesten raden welke lijn er in de doos lag. 
Erik voelt eeen gebogen lijn. Goed zo, Erik!
Wie kan er een rechte lijn boetseren?  Goed gedaan allemaal!
We mochten ook eens zelf kiezen welke lijn we boetseerden. 
Nova tekent een rechte lijn... zo recht als een lat. 
Kevin tekent een gebogen lijn... net zoals een touwtje.
Wolf tekent een gebroken lijn. Een gebogen lijn heeft dezelfde vorm als een vouwmeter. 
Zo, nu kennen we de verschillende soorten lijnen. 
We noteerden nog eens alle lijnen op een blad.

We kregen deze week een nieuwe ritmiekjuf. Juf Nele verwacht een baby'tje in mei. Ze moet nu even thuisblijven om goed te rusten. Onze nieuwe ritmiekjuf is helemaal goedgekeurd! Ze deed een leuk mime-spelletje met ons. 


Tijdens de schrijflesjes oefenden we de letter 'ee'. We maken twee mooie lussen. 
In onze bundel overtrokken we de letter eerst met een uitwisbare stift. 
Nadien probeerden we het ook eens met potlood. 


Tijdens het rekenlesje oefenden we nogmaals op het noteren van de rekensom. We denken eerst zelf na en verbeteren dan met ons allen als het nodig is. 

Op donderdag kwamen er drie meisjes langs. Ze kwamen eens kijken hoe het er in onze klas aan toe gaat. 
We hebben ze ook wat laten werken. Ze hebben met ons gelezen en een spelletje gespeeld. 

Het is bijna Paasvakantie. Juf Lore koos daarom voor het spelletje 'Bunny Hup' We vonden dat super leuk! We draaien kaartjes om en zie zo hoeveel stappen ons konijn mag zetten. 
Kaartjes die we hebben gebruikt, leggen we op de aflegstapel. 
Soms staat er op het kaartje dat je aan de wortel moet draaien. Er verschijnt dan ergens een gaatje. 
Opgelet... je konijntje kan erin vallen. Dan moet je weer opnieuw beginnen. 
Wie als eerste op de grote wortel raakt, die wint. 

Ook de werktaken van deze week zorgen voor wat Paassfeer. 
1. Knip- en vouwtaak.
We knippen vierkantjes uit en vouwden er kuikentjes van. 
Nadien tekenen we nog een kam, een bekje, potten en staartveren. We kleuren ons blad ook verder in met wasco's. De tekening hangen we op in de gang. 

2. plakken naar voorbeeld. 
We versierden een paaseitje door stickers te kleven. We maakten het voorbeeld-eitje na.
Het resultaat hingen we bij de vouwtaak op het prikbord. 
3. stap voor stap tekenen.
Stap voor stap tekenen we een kippetje na.
4. Kleitaak.
We rollen mooie bolletjes voor het lijfje van de rups. Nadien rolden we ook worsten voor de staartveren van de haan.

Op vrijdag werd er ook nog wat geknutseld. We schilderden de basis voor ons paasmandje. Volgende week maken we het verder af. 

Op vrijdag werd het ook mooi weer. Dat was even verwarrend voor het dragen van onze jas. We maakten daarom een afspraakje. Als het te warm werd, dan mocht de jas open. Als we het dan nog te warm hadden, dan mochten we de juf op de speelplaats vragen of de jas uit mocht. In de namiddag was het wel warm genoeg om de jas uit te laten. 

Geniet van het zonnige weekend en tot maandag!
juf Anne-Marie en juf Lore

Reacties

Populaire posts van deze blog

DE WEEK VAN 17 SEPTEMBER

De week zit er weer op en ook deze week viel er weer heel wat te beleven.  We hebben onze deur mooi versierd, dus iedereen is welkom! Ondertussen zijn we al helemaal gewend aan onze klas, dus het werd tijd om het thema 'weer naar school' af te ronden.  Tijdens de W.O.-lesjes  zagen we dat de klas- en schoolafspraken toch al goed gekend waren.  We classificeerden voorwerpen volgens de kenmerken 'scherp' en 'zacht'. We mochten eerst voelen en dan het werkblaadje invullen.   Ooh, wat voelt een vork scherp aan.  Tijdens de taallesjes haalde Roos haar boekentas nog eens boven. We probeerden het juiste lidwoord aan de woordenschat te koppelen. Zeggen we 'de boekentas of het boekentas?'  Roos zocht héél diep in haar boekentas naar schoolmateriaal. Dat vonden we heel erg grappig! Ook ons rekenbundeltje hebben we deze week afgewerkt. Wat waren we trots!!! We zochten voorwerpen in de klas die kleiner waren dan de afbeelding van de s...

de week van 2 december

Deze week was de sint in ons land. Om maandag kwam hij even langs op school. In het aparte verslagje lees je er meer over. Op donderdag gingen we naar het toneeltje van RSV (relationele en sociale vorming) kijken.  Het thema was dit keer 'samen delen, samen spelen' Juf Lore had zich verkleed als Anna. Meester Danny speelde Bartje. Ze speelden met de blokken. Maar ze kregen ruzie... ze wouden allebei hetzelfde blokje. Ruzie vond de juf niet ok!   Bartje en Anna probeerden het opnieuw.  Ze bouwden deze keer SAMEN een hele mooie toren. Wat flink van hen!!! De rest van de week stonden alle lessen in het teken van de Sint... dus ook de taallesjes. De juf had van zwarte piet twee zakken gekregen.  Die moesten we vullen met de juiste spulletjes.   In de zak met het groene kaartje deden we de woordjes die begonnen met 's'.  De letter 's' klinkt als het sissen van een slang. We bewegen onze hand dan net als een slang....

DE WEEK VAN 1 APRIL

Deze week mochten we, met wat spulletjes die juf Anne-Marie had meegenomen, het paasverhaal namaken. Allereerst namen we het boekje over het paasverhaal er nog eens bij. De juf vroeg ons om naar de prent op de voorkant van het boek te kijken en eens te zoeken welke kleur we het meest zagen. Dat was toch wel overduidelijk de kleur geel, van het zand in de stad Jeruzalem. Wij wisten nu dus ook dat we moesten starten met het zand toe te voegen. Daarna namen we de steentjes, hiermee maakten we de weg die Jezus heeft moeten afleggen tot aan de grot. We voegden ook nog wat plantjes toe. Deze staan voor de palmtakjes waarmee ze zwaaien wanneer Jezus Jeruzalem binnenkomt.  We maakten ook het zware kruis van Jezus. Aan het einde van de weg voegden we nog een grot toe waar Jezus in werd begraven. We waren heel enthousiast over het eindresultaat! De juf had ook een nieuwe pot meegenomen voor de paasboom in te zetten, dus deze hebben we ook even samen veranderd.  ...